Zdroj: from_my_point_of_view for Getty Images
Hovädzie rolky
Hovädzie rolky sú obľúbeným klasikom nemeckej kuchyne. Tento recept privedie tento klasik na novú úroveň. Budete to milovať!
Ingrediencie
Rolády
- 6 Kúsky Hovädzie roládky
- 3 PL horčica
- 2 ČL soľ
- 2 ČL čierne korenie
- 6 Disky slanina
- 3 stredná veľkosť Cibuľa
- 15 Kúsky Korenie uhorky
Omáčka
- 750 ml hovädzí vývar
- 2 PL paradajkový pretlak
- 2 ČL paprika
- 125 ml červené víno
- 125 ml Šľahačka
- 2 PL Múka
- 50 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Pripravte hovädzie rolády. Umyjte ich a osušte. Každú roládu natrite horčicou a okoreňte soľou a korením.
Na každú roládu položte plátku slaniny. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky a korenené uhorky na prúžky. Rozdeľte cibulové krúžky a prúžky uhoriek na rolády.
Zrolujte rolády a upevnite ich kuchynskou niťou alebo ihlami na rolády.
Opečte rolády vo vriacim oleji zo všetkých strán v hrnci. Vyberte ich z hrnca a dajte ich bokom.
V rovnakom hrnci opražte zvyšnú cibuľu. Pridajte paradajkový pretlak a papriku a všetko zalejte červeným vínom a hovädzím vývarom.
Rouladen vráťte späť do hrnca a nechajte všetko dusiť približne 1,5 hodiny.
Vyberte rolády z hrnca. Zmiešajte múku s trochou vody a omáčkou to zaviažte. Nechajte ju znova privrieť a zamiešajte do nej smotanu. Omáčku ochutnajte soľou a korením a pridajte maslo, kým sa nerozpustí.
Vráťte rolády späť do omáčky a všetko ešte raz krátko povarte. Vaše chutné hovädzie rolády sú hotové. Dobrú chuť!