REKLAMA

Zdroj: from_my_point_of_view for Getty Images

Hovädzie rolky

Hovädzie rolky sú obľúbeným klasikom nemeckej kuchyne. Tento recept privedie tento klasik na novú úroveň. Budete to milovať!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Rolády

  • 6 Kúsky Hovädzie roládky Pridané do
  • 3 PL horčica Pridané do
  • 2 ČL soľ Pridané do
  • 2 ČL čierne korenie Pridané do
  • 6 Disky slanina Pridané do
  • 3 stredná veľkosť Cibuľa Pridané do
  • 15 Kúsky Korenie uhorky Pridané do

Omáčka

  • 750 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 2 PL paradajkový pretlak Pridané do
  • 2 ČL paprika Pridané do
  • 125 ml červené víno Pridané do
  • 125 ml Šľahačka Pridané do
  • 2 PL Múka Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Pripravte hovädzie rolády. Umyjte ich a osušte. Každú roládu natrite horčicou a okoreňte soľou a korením.

2. Krok

Na každú roládu položte plátku slaniny. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky a korenené uhorky na prúžky. Rozdeľte cibulové krúžky a prúžky uhoriek na rolády.

3. Krok

Zrolujte rolády a upevnite ich kuchynskou niťou alebo ihlami na rolády.

4. Krok

Opečte rolády vo vriacim oleji zo všetkých strán v hrnci. Vyberte ich z hrnca a dajte ich bokom.

5. Krok

V rovnakom hrnci opražte zvyšnú cibuľu. Pridajte paradajkový pretlak a papriku a všetko zalejte červeným vínom a hovädzím vývarom.

6. Krok

Rouladen vráťte späť do hrnca a nechajte všetko dusiť približne 1,5 hodiny.

7. Krok

Vyberte rolády z hrnca. Zmiešajte múku s trochou vody a omáčkou to zaviažte. Nechajte ju znova privrieť a zamiešajte do nej smotanu. Omáčku ochutnajte soľou a korením a pridajte maslo, kým sa nerozpustí.

8. Krok

Vráťte rolády späť do omáčky a všetko ešte raz krátko povarte. Vaše chutné hovädzie rolády sú hotové. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov