REKLAMA
Zdroj: Canva
Kapustový šalát s mrkvou ako z reštaurácie
Svieži a lahodný kapustovo - mrkvový šalát, ktorý chutí ako z reštaurácie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg hlávková biela kapusta
- 200 g mrkva
- 3 ks Cibuľa
- 1 čl soľ
- 300 ml voda
- 15 ml ocot
- 30 g práškový cukor
- 2 pl olivový olej
- 1 ks citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Hlávkovú kapustu nakrájame na tenké rezance, vložíme do cedníka a zalejeme horúcou vodou. Po minúte kapustu scedíme a necháme ju vychladnúť.
2. Krok
Cibuľu ošupíme, rozkrojíme a nakrájame na tenké kolieska.
3. Krok
Mrkvu ošupíme a nastrúhame.
4. Krok
Mrkvu s cibuľou pridáme ku kapuste, osolíme ich a poriadne premiešame.
5. Krok
Pripravíme si zálievku. Zmiešame vodu s cukrom a octom. Zeleninu zalejeme pripravenou zálievkou.
6. Krok
Na záver do kapustovo - mrkvového šalátu pridáme olej a šťavu z citróna.
7. Krok
Takto pripravený šalát vložíme do chladničky a pred podávaním ho necháme ohriať na izbovú teplotu.