Hráškový krém a Feta
Krémové polievky sú u detí obľúbené. Hráškový krém patrí medzi tie najobľúbenejšie.
Ingrediencie
- 2 Lyžice masla
- 1 menšia Cibuľa
- 1⁄2 l zeleninového vývaru
- 1 balenie mrazeného hrášku
- 3 zemiaky menšie
- soľ a korenie na dochutenie
- trochu smotany na šľahanie
- syr feta
- čerstvá mäta a poprípade hráškové výhonky
Najnovšie letáky
Postup
Samotný postup je celkom jednoduchý. Cibuľu aj zemiaky ošúpeme. Cibuľu nakrájame na jemno. Umyté zemiaky stačí nakrájať na väčšie kusy.
V hrnci si rozpustíme maslo a na ňom pripravenou a nakrájanou cibuľou opečieme do zlatista. Keď je cibuľa tak akurát, pridáme k nej nakrájané zemiaky a hrášok, prípadne zľahka dochutíme soľou a korením. Majte prosím na pamäti, aký vývar budete následne používať, pokiaľ je slaný, tento krok radšej vynechajte. Malú chvíľu zeleninu s cibuľkou restujte a potom všetko zalejte zeleninovým vývarom.
Takto nechajte polievku variť, kým zemiaky nezmäknú. Keď sú zemiaky mäkké, polievku zmixujte za pomocou kuchynského mixéra úplne do hladka. Pokiaľ sa vám zdá, že je príliš hustá, pridajte ešte trochu vývaru.
Na záver jemný krém zjemnite trochou smotany na šľahanie a rovno môžete podávať.
Servírujte v hlbokom tanieri spolu s trochou syra Feta a nasekanú čerstvú mätou. U nás doma sú aj obľúbené hráškové klíčky. Občas nie je doma po ruke nič iné, než staršie pečivo. To nevadí, nakrájané na kúsky a upečené v rúre na vyššom stupni dodáva krémovej polievke zase trochu iný smer. Dobrú chuť.