REKLAMA

Hráškový krém a Feta

Krémové polievky sú u detí obľúbené. Hráškový krém patrí medzi tie najobľúbenejšie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 Lyžice masla Pridané do
  • 1 menšia Cibuľa Pridané do
  • 12 l zeleninového vývaru Pridané do
  • 1 balenie mrazeného hrášku Pridané do
  • 3 zemiaky menšie Pridané do
  • soľ a korenie na dochutenie Pridané do
  • trochu smotany na šľahanie Pridané do
  • syr feta Pridané do
  • čerstvá mäta a poprípade hráškové výhonky Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Samotný postup je celkom jednoduchý. Cibuľu aj zemiaky ošúpeme. Cibuľu nakrájame na jemno. Umyté zemiaky stačí nakrájať na väčšie kusy.

2. Krok

V hrnci si rozpustíme maslo a na ňom pripravenou a nakrájanou cibuľou opečieme do zlatista. Keď je cibuľa tak akurát, pridáme k nej nakrájané zemiaky a hrášok, prípadne zľahka dochutíme soľou a korením. Majte prosím na pamäti, aký vývar budete následne používať, pokiaľ je slaný, tento krok radšej vynechajte. Malú chvíľu zeleninu s cibuľkou restujte a potom všetko zalejte zeleninovým vývarom.

3. Krok

Takto nechajte polievku variť, kým zemiaky nezmäknú. Keď sú zemiaky mäkké, polievku zmixujte za pomocou kuchynského mixéra úplne do hladka. Pokiaľ sa vám zdá, že je príliš hustá, pridajte ešte trochu vývaru.

4. Krok

Na záver jemný krém zjemnite trochou smotany na šľahanie a rovno môžete podávať.

REKLAMA
5. Krok

Servírujte v hlbokom tanieri spolu s trochou syra Feta a nasekanú čerstvú mätou. U nás doma sú aj obľúbené hráškové klíčky. Občas nie je doma po ruke nič iné, než staršie pečivo. To nevadí, nakrájané na kúsky a upečené v rúre na vyššom stupni dodáva krémovej polievke zase trochu iný smer. Dobrú chuť.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Mascarpone

343 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Večera

4619 receptov

Pečivo

756 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov
Recipe author image Patush

Hráškový krém a Feta

Krémové polievky sú u detí obľúbené. Hráškový krém patrí medzi tie najobľúbenejšie.

40
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Samotný postup je celkom jednoduchý. Cibuľu aj zemiaky ošúpeme. Cibuľu nakrájame na jemno. Umyté zemiaky stačí nakrájať na väčšie kusy.

2. Krok

V hrnci si rozpustíme maslo a na ňom pripravenou a nakrájanou cibuľou opečieme do zlatista. Keď je cibuľa tak akurát, pridáme k nej nakrájané zemiaky a hrášok, prípadne zľahka dochutíme soľou a korením. Majte prosím na pamäti, aký vývar budete následne používať, pokiaľ je slaný, tento krok radšej vynechajte. Malú chvíľu zeleninu s cibuľkou restujte a potom všetko zalejte zeleninovým vývarom.

3. Krok

Takto nechajte polievku variť, kým zemiaky nezmäknú. Keď sú zemiaky mäkké, polievku zmixujte za pomocou kuchynského mixéra úplne do hladka. Pokiaľ sa vám zdá, že je príliš hustá, pridajte ešte trochu vývaru.

4. Krok

Na záver jemný krém zjemnite trochou smotany na šľahanie a rovno môžete podávať.

5. Krok

Servírujte v hlbokom tanieri spolu s trochou syra Feta a nasekanú čerstvú mätou. U nás doma sú aj obľúbené hráškové klíčky. Občas nie je doma po ruke nič iné, než staršie pečivo. To nevadí, nakrájané na kúsky a upečené v rúre na vyššom stupni dodáva krémovej polievke zase trochu iný smer. Dobrú chuť.

Ingrediencie
2 Lyžice
masla
1 menšia
Cibuľa
12 l
zeleninového vývaru
1 balenie
mrazeného hrášku
3 zemiaky
menšie
soľ
a korenie na dochutenie
trochu
smotany na šľahanie
syr feta
čerstvá
mäta a poprípade hráškové výhonky