REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4Dr5PUBGhOPxQWH4kHDy/1861ccac68e9997ba79d29b6207c94.jpeg)
Krémová polievka z topinamburu
Topinambur upravuje hladinu cukru v krvi a trávenie, je prebiotikum, reguluje krvný tlak, bráni vzniku chudokrvnosti, podporuje zdravie vlasov a kostí. Obsahuje vitamíny A, B, C, železo, draslík, horčík a vápnik. Je vhodný pre diabetikov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g topinambur
- 1 menšia Cibuľa
- 1 Lyžice rastlinného oleja
- 100 g smotany
- 1 alebo vývar kocka masoxu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ na dochutenie
- bylinky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Topinambury nahrubo pokrájame. Cibuľu nakrájame na kocky. V hrnci rozpálime olej a opečieme na ňom cibuľu dolatova. Prihodíme topinambury a krátko opražíme.
2. Krok
Zalejeme vodou (tak, aby boli topinambury ponorené, nie viac.) Pridáme vývar alebo rozdrobenú kocku masoxu a povaríme domäkka.
3. Krok
Zmäknuté topinambury rozmixujeme ponorným mixérom do kašovitej konzistencie, zjemníme smotanou.
4. Krok
Dochutíme prelisovaným cesnakom a soľou, ozdobíme bylinkami (petržlenovou vňaťou). Podávame samotné alebo s opečeným chlebom.