REKLAMA
Hríbová polievka ako od babičky
Krémová hubová polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 pl maslo
- 1 pl olej
- 1 Cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- 400 g čerstvé huby
- tymián
- soľ
- čierne ml. korenie
- 4 pl múka
- 21⁄2 šálky bujón
- 1⁄2 šálky šľahačka
- petržlen
- 4 pl biele víno
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na panvicu pridajte 1 polievkovú lyžicu masla, 1 polievkovú lyžicu oleja, nakrájanú cibulu, 4 strúčiky cesnaku a restujte, kým nebude do sklovita.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pridajte 400 gramov húb a dobre ich premiešajte. K tomu pridajte tymian, soľ a čierne korenie.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Dobre ich premiešajte a povarte ich 5 minút. Pridajte 3 lyžice bieleho vína, 4 lyžice hladkej múky a varte 3 – 4 minúty.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Teraz pridajte 2,5 šálky vývaru a nechajte zovrieť. Varte 10-15 minút za občasného miešania, kým nezhustne.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Pridajte smotanu na šľahanie, čierne korenie a pridajte petržlenovú vňať.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Dobre všetko premiešajte a polievku môžete podávať. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube