REKLAMA

Zdroj: FB- Chlap v kuchyni - Zack-Zack

Hubový paprikáš recept

Hlivový paprikáš s haluškami

REKLAMA
Rýchla večera pre dvoch, na ktorú len tak ľahko nezabudne! Doprajte si chutné jedlo

Recept nájdeš v tomto článku

Rýchla večera pre dvoch, na ktorú len tak ľahko nezabudne! Doprajte si chutné jedlo

Ingrediencie

porcií
5

Suroviny

  • 1 kg hlivy Pridané do
  • 2 mletá paprika - sladká Pridané do
  • 4 paradajka Pridané do
  • 4 Lyžice oleja Pridané do
  • 1 lyžička mletej červenej papriky Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 Lyžice kyslej smotany Pridané do

Na halušky

  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 1 lyžička soľ Pridané do
  • 1 dcl voda Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Hlivu si očistíme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Do väčšej panvice alebo do hrnca si dáme trochu oleja a nakrájanú cibuľu. Orestujeme nakrájanú hlivu. Počkáme kým pustí vodu a potom restujeme kým sa voda neodparí. Pridáme nakrájanú papriku a paradajky na menšie kúsky. Spolu podusíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a rascu. Podľa potreby dolejeme vodou.

3. Krok

Pridáme kyslú smotanu premiešame a dochutíme podľa vlastného uváženia.

4. Krok

Medzitým dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca, dobre ju osolíme. V miske zmiešame múku s vajíčkami, soľou a trochou vody. Vymiešame husté cesto. Halušky vhadzujeme haluškovačom do vriacej vody. Počkáme kým vyplávajú na povrch a povaríme ešte 3 - 4 minúty. Potom scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s trochou oleja aby sa nelepili.

REKLAMA
5. Krok

Hotový hlivový paprikáš podávame s haluškami, lyžicou kyslej smotany a s nasekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť !

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Adri1017

Hubový paprikáš recept

Hlivový paprikáš s haluškami

40
Minút
5
Počet porcií
Postup
1. Krok

Hlivu si očistíme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Do väčšej panvice alebo do hrnca si dáme trochu oleja a nakrájanú cibuľu. Orestujeme nakrájanú hlivu. Počkáme kým pustí vodu a potom restujeme kým sa voda neodparí. Pridáme nakrájanú papriku a paradajky na menšie kúsky. Spolu podusíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a rascu. Podľa potreby dolejeme vodou.

3. Krok

Pridáme kyslú smotanu premiešame a dochutíme podľa vlastného uváženia.

4. Krok

Medzitým dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca, dobre ju osolíme. V miske zmiešame múku s vajíčkami, soľou a trochou vody. Vymiešame husté cesto. Halušky vhadzujeme haluškovačom do vriacej vody. Počkáme kým vyplávajú na povrch a povaríme ešte 3 - 4 minúty. Potom scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s trochou oleja aby sa nelepili.

5. Krok

Hotový hlivový paprikáš podávame s haluškami, lyžicou kyslej smotany a s nasekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť !

Ingrediencie
Suroviny
1 kg
hlivy
2
mletá paprika - sladká
4
paradajka
4 Lyžice
oleja
1 lyžička
mletej červenej papriky
mletej rasce
soľ
mleté čierne korenie
2 Lyžice
kyslej smotany
Na halušky
400 g
polohrubá múka
2
vajce
1 lyžička
soľ
1 dcl
voda