Zdroj: FB- Chlap v kuchyni - Zack-Zack
Hubový paprikáš recept
Hlivový paprikáš s haluškami
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg hlivy
- 2 mletá paprika - sladká
- 4 paradajka
- 4 Lyžice oleja
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- mletej rasce
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 Lyžice kyslej smotany
Na halušky
- 400 g polohrubá múka
- 2 vajce
- 1 lyžička soľ
- 1 dcl voda
Najnovšie letáky
Postup
Hlivu si očistíme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
Do väčšej panvice alebo do hrnca si dáme trochu oleja a nakrájanú cibuľu. Orestujeme nakrájanú hlivu. Počkáme kým pustí vodu a potom restujeme kým sa voda neodparí. Pridáme nakrájanú papriku a paradajky na menšie kúsky. Spolu podusíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a rascu. Podľa potreby dolejeme vodou.
Pridáme kyslú smotanu premiešame a dochutíme podľa vlastného uváženia.
Medzitým dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca, dobre ju osolíme. V miske zmiešame múku s vajíčkami, soľou a trochou vody. Vymiešame husté cesto. Halušky vhadzujeme haluškovačom do vriacej vody. Počkáme kým vyplávajú na povrch a povaríme ešte 3 - 4 minúty. Potom scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s trochou oleja aby sa nelepili.
Hotový hlivový paprikáš podávame s haluškami, lyžicou kyslej smotany a s nasekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť !