Zdroj: firnelf from Canva
Jablkový koláč s mrveničkou
Chutný jablkový koláč s krehkou mrveničkou je ideálny na popoludňajšiu kávu. Je ľahký, plný ovocia.
Ingrediencie
Cesto
- 350 g hladkej múky
- 1 ks vajce
- 150 g kryštálového cukru
- 1 ks prášok do pečiva
- 150 g maslo
Náplň
- 1 kg jablká
- 1 čl škorica
- 100 g kryštálového cukru
Mrvenička
- 150 g hladkej múky
- 100 g masla
- 100 g kryštálového cukru
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formu na pečenie, ktorú vymažte maslom.
Cesto: V mise zmiešajte múku s cukrom a práškom do pečiva. Pridajte vajce a maslo a vypracujte hladké cesto.
Cesto vyvaľkajte a vložte do pripravenej formy na dno a strany formy a odložte do chladničky.
Náplň: Jablka ošúpeme, odstránime jadrovníky a nastrúhame na cesto. Pridáme škoricu a cukor, zmiešame a následne rozotrieme na cesto.
Mrvenička: Múku, maslo a cukor zmiešame v mise, až kým nezískate hrubšiu mrveničku. Mrveničku rovnomerne posypeme po jablkách.
Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 35-40 minút, kým nie je pekne zlatistý. Necháme vychladnúť a potom môžeme podávať.