Jahodová torta s cviklovým korpusom
Aj torta sa dá pripraviť zdravšie, nutričnejšie a zároveň chutne. A táto je toho dôkazom. Navyše vyzerá super a v chuti ani nespoznáte rozdiel oproti klasickej.
Ingrediencie
Korpus
- 4 ks vajcia
- 60 g trstinového cukru
- 180 g cviklového pyré
- 40 g Med
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 1 balenie prášok do pečiva
- vanilková aróma
Krém
- 500 g jemného tvarohu
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 50 g bielej čokolády
- 15 g sladidla ja som dala xylitol
- jahodový džem
Poleva
- 200 g mrazených jahôd
- 3 pl zlatého klasu vanilkového pudingového prášku šťava z jahôd
- 1 pl Med
Najnovšie letáky
Postup
Z bielkov začneme šľahať sneh, postupne prisypávame cukor a šľaháme až do tuha. Žĺtky rozmiešame s cviklovým pyré a medom. Do bielkov metličkou vmiešame žĺtkovú časť. Následne preosejeme múku s práškom do pečiva zmiešame. Pripravené cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 25 minút. Po dopečení stiahneme zospodu papier na pečenie a necháme korpusy vychladnúť.
Tvaroh a cream cheese šľaháme, pridáme roztopenú bielu čokoládu a sladidlo. Vymiešame hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potrieme hrubšou vrstvou džemu. Naň nanesieme krém a prikryjeme druhým korpusom. Na vrch dáme opäť krém, ktorý rozotrieme aj po bokoch. Pripravenú tortu dáme do chladničky aspoň na 1-2 hodiny.
Jahody dáme do hrnca a rozvaríme ich do mäkka, môžeme pridať aj vodu cca 50ml. Odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia. Následne necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu rozotrieme na vrch torty a odložíme do chladničky, ideálne cez noc. Následne ozdobíme čerstvými jahodami a podávame.