REKLAMA
Jahodová torta s cviklovým korpusom

Jahodová torta s cviklovým korpusom

Aj torta sa dá pripraviť zdravšie, nutričnejšie a zároveň chutne. A táto je toho dôkazom. Navyše vyzerá super a v chuti ani nespoznáte rozdiel oproti klasickej.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Korpus

  • 4 ks vajcia Pridané do
  • 60 g trstinového cukru Pridané do
  • 180 g cviklového pyré Pridané do
  • 40 g Med Pridané do
  • 150 g hladkej špaldovej múky Pridané do
  • 1 balenie prášok do pečiva Pridané do
  • vanilková aróma Pridané do

Krém

  • 500 g jemného tvarohu Pridané do
  • 200 g smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • 50 g bielej čokolády Pridané do
  • 15 g sladidla ja som dala xylitol Pridané do
  • jahodový džem Pridané do

Poleva

  • 200 g mrazených jahôd Pridané do
  • 3 pl zlatého klasu vanilkového pudingového prášku šťava z jahôd Pridané do
  • 1 pl Med Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Z bielkov začneme šľahať sneh, postupne prisypávame cukor a šľaháme až do tuha. Žĺtky rozmiešame s cviklovým pyré a medom. Do bielkov metličkou vmiešame žĺtkovú časť. Následne preosejeme múku s práškom do pečiva zmiešame. Pripravené cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 25 minút. Po dopečení stiahneme zospodu papier na pečenie a necháme korpusy vychladnúť.

2. Krok

Tvaroh a cream cheese šľaháme, pridáme roztopenú bielu čokoládu a sladidlo. Vymiešame hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potrieme hrubšou vrstvou džemu. Naň nanesieme krém a prikryjeme druhým korpusom. Na vrch dáme opäť krém, ktorý rozotrieme aj po bokoch. Pripravenú tortu dáme do chladničky aspoň na 1-2 hodiny.

3. Krok

Jahody dáme do hrnca a rozvaríme ich do mäkka, môžeme pridať aj vodu cca 50ml. Odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia. Následne necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu rozotrieme na vrch torty a odložíme do chladničky, ideálne cez noc. Následne ozdobíme čerstvými jahodami a podávame.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4874 receptov

Nátierky

331 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4588 receptov

Torty

481 receptov

Dezert

3770 receptov

Kuracie mäso

787 receptov
Recipe author image in_inthekitchen

Jahodová torta s cviklovým korpusom

Aj torta sa dá pripraviť zdravšie, nutričnejšie a zároveň chutne. A táto je toho dôkazom. Navyše vyzerá super a v chuti ani nespoznáte rozdiel oproti klasickej.

100
Minút
10
Počet porcií
Postup
1. Krok

Z bielkov začneme šľahať sneh, postupne prisypávame cukor a šľaháme až do tuha. Žĺtky rozmiešame s cviklovým pyré a medom. Do bielkov metličkou vmiešame žĺtkovú časť. Následne preosejeme múku s práškom do pečiva zmiešame. Pripravené cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 25 minút. Po dopečení stiahneme zospodu papier na pečenie a necháme korpusy vychladnúť.

2. Krok

Tvaroh a cream cheese šľaháme, pridáme roztopenú bielu čokoládu a sladidlo. Vymiešame hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potrieme hrubšou vrstvou džemu. Naň nanesieme krém a prikryjeme druhým korpusom. Na vrch dáme opäť krém, ktorý rozotrieme aj po bokoch. Pripravenú tortu dáme do chladničky aspoň na 1-2 hodiny.

3. Krok

Jahody dáme do hrnca a rozvaríme ich do mäkka, môžeme pridať aj vodu cca 50ml. Odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia. Následne necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu rozotrieme na vrch torty a odložíme do chladničky, ideálne cez noc. Následne ozdobíme čerstvými jahodami a podávame.

Ingrediencie
Korpus
4 ks
vajcia
60 g
trstinového cukru
180 g
cviklového pyré
40 g
Med
150 g
hladkej špaldovej múky
1 balenie
prášok do pečiva
vanilková aróma
Krém
500 g
jemného tvarohu
200 g
smotanový syr (cream cheese)
50 g
bielej čokolády
15 g
sladidla ja som dala xylitol
jahodový džem
Poleva
200 g
mrazených jahôd
3 pl
zlatého klasu vanilkového pudingového prášku šťava z jahôd
1 pl
Med