REKLAMA

Zdroj: Pixabay: pepperlola

Jednoduché varené vajcia s horčicou

Trpkosť horčice v kombinácii s bohatosťou varených vajec nie je nič iné ako kulinárske kúzlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Veľké vajcia Pridané do
  • 14 pohár horčice Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Posypanie kurkumovým práškom pre farbu Pridané do
  • štipka drveného čierneho korenia Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Začnite varením vajec, čo je základný krok, ktorý sa mi najlepšie osvedčil pri čerstvých vajciach izbovej teploty. Pridaním štipky soli do vriacej vody sa zabráni ich praskaniu, čo je užitočný trik, ktorý som si osvojila počas mojej kulinárskej cesty.

2. Krok

Po uvarení vajcia ošúpte a na chvíľu odložte. Pripravte si stredne veľkú misu a zmiešajte horčicu, soľ, kurkumu a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby ste zabezpečili homogénnu zmes, zvýraznenie týchto zmiešaných chutí je zázračné, tip z vlastnej skúsenosti!

3. Krok

Teraz každé vajce dôkladne potrite horčicovou zmesou. Neponáhľajte sa, pretože chcete mať istotu, že každý centimeter vajíčka je bohato pokrytý, čo dodá horčici extra šťavu.

4. Krok

Tu je základný trik! Obalené vajcia nechajte asi 10-15 minút odstáť. To umožní horčici preniknúť do vajec a zvýšiť ich chuť.

REKLAMA
5. Krok

Pri podávaní vajíčka rozkrojte na polovicu, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, čo je dotyk elegancie z mojich nespočetných kuchynských výprav. Vychutnajte si ho ako predjedlo alebo ho skombinujte so šalátom na ľahký obed.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Tammers

Jednoduché varené vajcia s horčicou

Trpkosť horčice v kombinácii s bohatosťou varených vajec nie je nič iné ako kulinárske kúzlo.

20
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Začnite varením vajec, čo je základný krok, ktorý sa mi najlepšie osvedčil pri čerstvých vajciach izbovej teploty. Pridaním štipky soli do vriacej vody sa zabráni ich praskaniu, čo je užitočný trik, ktorý som si osvojila počas mojej kulinárskej cesty.

2. Krok

Po uvarení vajcia ošúpte a na chvíľu odložte. Pripravte si stredne veľkú misu a zmiešajte horčicu, soľ, kurkumu a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby ste zabezpečili homogénnu zmes, zvýraznenie týchto zmiešaných chutí je zázračné, tip z vlastnej skúsenosti!

3. Krok

Teraz každé vajce dôkladne potrite horčicovou zmesou. Neponáhľajte sa, pretože chcete mať istotu, že každý centimeter vajíčka je bohato pokrytý, čo dodá horčici extra šťavu.

4. Krok

Tu je základný trik! Obalené vajcia nechajte asi 10-15 minút odstáť. To umožní horčici preniknúť do vajec a zvýšiť ich chuť.

5. Krok

Pri podávaní vajíčka rozkrojte na polovicu, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, čo je dotyk elegancie z mojich nespočetných kuchynských výprav. Vychutnajte si ho ako predjedlo alebo ho skombinujte so šalátom na ľahký obed.

Ingrediencie
4
Veľké vajcia
14 pohár
horčice
Soľ podla chuti
Posypanie kurkumovým práškom pre farbu
štipka drveného čierneho korenia
čerstvá petržlenová vňať na ozdobu