Zdroj: Pixabay: pepperlola
Jednoduché varené vajcia s horčicou
Trpkosť horčice v kombinácii s bohatosťou varených vajec nie je nič iné ako kulinárske kúzlo.
Ingrediencie
- 4 Veľké vajcia
- 1⁄4 pohár horčice
- Soľ podla chuti
- Posypanie kurkumovým práškom pre farbu
- štipka drveného čierneho korenia
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Začnite varením vajec, čo je základný krok, ktorý sa mi najlepšie osvedčil pri čerstvých vajciach izbovej teploty. Pridaním štipky soli do vriacej vody sa zabráni ich praskaniu, čo je užitočný trik, ktorý som si osvojila počas mojej kulinárskej cesty.
Po uvarení vajcia ošúpte a na chvíľu odložte. Pripravte si stredne veľkú misu a zmiešajte horčicu, soľ, kurkumu a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby ste zabezpečili homogénnu zmes, zvýraznenie týchto zmiešaných chutí je zázračné, tip z vlastnej skúsenosti!
Teraz každé vajce dôkladne potrite horčicovou zmesou. Neponáhľajte sa, pretože chcete mať istotu, že každý centimeter vajíčka je bohato pokrytý, čo dodá horčici extra šťavu.
Tu je základný trik! Obalené vajcia nechajte asi 10-15 minút odstáť. To umožní horčici preniknúť do vajec a zvýšiť ich chuť.
Pri podávaní vajíčka rozkrojte na polovicu, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, čo je dotyk elegancie z mojich nespočetných kuchynských výprav. Vychutnajte si ho ako predjedlo alebo ho skombinujte so šalátom na ľahký obed.