REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Karlovarský knedlík

Tu je môj obľúbený recept na klasickú karlovarskú knedľu, ktorú považujem za neodmysliteľnú súčasť mnohých tradičných českých jedál. Táto knedľa je hustá, chutná a dokonale absorbuje šťavy z mäsových omáčok.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g hladká múka Pridané do
  • 1 bal prášok do pečiva Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 Lyžice soľ Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 150 g Starého zvitku Pridané do
  • maslo na vymastenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začnite prípravou všetkých ingrediencií. V miske zmiešajte hladkú múku s práškom do pečiva a soľou. Potom postupne pridávajte vajcia a mlieko za stáleho miešania, kým cesto nebude hladké.

2. Krok

Cesto nechajte odpočívať asi 20 minút, čo je podľa mňa ideálny čas na dosiahnutie správnej konzistencie. Medzitým si predhrejte rúru na 180 stupňov a formu na knedle vymažte maslom, aby sa knedľa neprilepila.

3. Krok

Cesto vložte do formy a pečte vo vyhriatej rúre približne 1 hodinu.

4. Krok

Po vybratí z rúry nechajte knedľu chvíľu odpočívať a potom ju nakrájajte na plátky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov