REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Karlovarský knedlík

Tu je môj obľúbený recept na klasickú karlovarskú knedľu, ktorú považujem za neodmysliteľnú súčasť mnohých tradičných českých jedál. Táto knedľa je hustá, chutná a dokonale absorbuje šťavy z mäsových omáčok.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g hladká múka Pridané do
  • 1 bal prášok do pečiva Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 Lyžice soľ Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 150 g Starého zvitku Pridané do
  • maslo na vymastenie Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začnite prípravou všetkých ingrediencií. V miske zmiešajte hladkú múku s práškom do pečiva a soľou. Potom postupne pridávajte vajcia a mlieko za stáleho miešania, kým cesto nebude hladké.

2. Krok

Cesto nechajte odpočívať asi 20 minút, čo je podľa mňa ideálny čas na dosiahnutie správnej konzistencie. Medzitým si predhrejte rúru na 180 stupňov a formu na knedle vymažte maslom, aby sa knedľa neprilepila.

3. Krok

Cesto vložte do formy a pečte vo vyhriatej rúre približne 1 hodinu.

4. Krok

Po vybratí z rúry nechajte knedľu chvíľu odpočívať a potom ju nakrájajte na plátky.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Iwa

Karlovarský knedlík

Tu je môj obľúbený recept na klasickú karlovarskú knedľu, ktorú považujem za neodmysliteľnú súčasť mnohých tradičných českých jedál. Táto knedľa je hustá, chutná a dokonale absorbuje šťavy z mäsových omáčok.

90
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Začnite prípravou všetkých ingrediencií. V miske zmiešajte hladkú múku s práškom do pečiva a soľou. Potom postupne pridávajte vajcia a mlieko za stáleho miešania, kým cesto nebude hladké.

2. Krok

Cesto nechajte odpočívať asi 20 minút, čo je podľa mňa ideálny čas na dosiahnutie správnej konzistencie. Medzitým si predhrejte rúru na 180 stupňov a formu na knedle vymažte maslom, aby sa knedľa neprilepila.

3. Krok

Cesto vložte do formy a pečte vo vyhriatej rúre približne 1 hodinu.

4. Krok

Po vybratí z rúry nechajte knedľu chvíľu odpočívať a potom ju nakrájajte na plátky.

Ingrediencie
400 g
hladká múka
1 bal
prášok do pečiva
1 ks
vajce
1 Lyžice
soľ
250 ml
mlieko
150 g
Starého zvitku
maslo na vymastenie