REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Kotlíkový guláš z hovädzieho a bravčového mäsa
Kotlíkový guláš je tradičné slovenské jedlo, ktoré je vhodné na rôzne podujatia. Pikantné korenie a dlhé dusenie mäsa robia z tohto jedla skutočný gastronomický zážitok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g hovädzieho mäsa
- 500 g bravčového mäsa
- 2 ks Cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 500 ml tmavého piva
- 100 g slaniny
- soľ a korenie
- mletá červená paprika
- majoránka
- mleté čierne korenie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na malé kúsky.
2. Krok
Na oleji opražíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Krok
Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nakrájané mäso a orestujeme ho z každej strany.
4. Krok
Potom ho posypeme mletou paprikou, soľou, čiernym korením a majoránkou.
5. Krok
Neskôr prilejeme pivo a necháme tento úžasný kotlíkový guláš 3 hodiny dusiť. Podľa potreby pridávame vodu.
6. Krok
Pred podávaním guláš dochutíme.