:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/khxaPtdZ7klHqULI6Afm/15a695132b6c545ca100c1ca0fa40a.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Kotlíkový guláš z hovädzieho a bravčového mäsa
Kotlíkový guláš je tradičné slovenské jedlo, ktoré je vhodné na rôzne podujatia. Pikantné korenie a dlhé dusenie mäsa robia z tohto jedla skutočný gastronomický zážitok.
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 500 g bravčového mäsa
- 2 ks Cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 500 ml tmavého piva
- 100 g slaniny
- soľ a korenie
- mletá červená paprika
- majoránka
- mleté čierne korenie
- olej
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na malé kúsky.
Na oleji opražíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak.
Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nakrájané mäso a orestujeme ho z každej strany.
Potom ho posypeme mletou paprikou, soľou, čiernym korením a majoránkou.
Neskôr prilejeme pivo a necháme tento úžasný kotlíkový guláš 3 hodiny dusiť. Podľa potreby pridávame vodu.
Pred podávaním guláš dochutíme.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Kotlíkový guláš z hovädzieho a bravčového mäsa
Kotlíkový guláš je tradičné slovenské jedlo, ktoré je vhodné na rôzne podujatia. Pikantné korenie a dlhé dusenie mäsa robia z tohto jedla skutočný gastronomický zážitok.
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na malé kúsky.
Na oleji opražíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak.
Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nakrájané mäso a orestujeme ho z každej strany.
Potom ho posypeme mletou paprikou, soľou, čiernym korením a majoránkou.
Neskôr prilejeme pivo a necháme tento úžasný kotlíkový guláš 3 hodiny dusiť. Podľa potreby pridávame vodu.
Pred podávaním guláš dochutíme.
Ako sa ti tento recept podaril?