Zdroj: Heike Rau for Getty Images
Krémová polievka z ružičkového kelu
Tento recept na polievku z ružičkového kelu, ktorý patrí medzi naše najobľúbenejšie, vždy obdivujeme na našom rodinnom stole. Krémová konzistencia a plná chuť, ktorú recept vytvára, nás zakaždým poteší. Verte nám, keď hovoríme, že sa vám už nikdy neomrzí jej lyžičkovanie!
Ingrediencie
- 500 Gram Ružičkový kel
- 1 veľké Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 veľké zemiaky
- 1 l zeleninový bujón
- 200 ml Krém
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 Polievková lyžica olivový olej
- Voliteľné: strúhaný parmezán a toasty na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu ružičkovej polievky najprv dôkladne umyte a očistite ružičkový kel. Podľa našich skúseností je dobré odstrániť vonkajšie listy, ak už nevyzerajú sviežo.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Medzitým ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na malé kocky.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú priesvitnú farbu. Hlavnú úlohu tu zohráva myšlienka na budúci chuťový zážitok.
Teraz pridajte ružičkový kel a zemiaky k cibuli a cesnaku a zalejte ich zeleninovým vývarom. Nechajte variť na miernom ohni približne 20 minút.
Hneď ako sa ružičkový kel a zemiaky dajú ľahko roztlačiť vidličkou, pridajte smotanu a všetko rozmixujte ručným mixérom na hladkú krémovú polievku. V tomto prípade sa oplatí byť trpezlivý, pretože krémovosť je rozhodujúcim faktorom chuti.
Nakoniec polievku z ružičkového kelu ochuťte soľou a korením podľa chuti. V prípade potreby opečte chlieb a nastrúhajte parmezán. Polievku podávajte horúcu a podľa potreby ju ozdobte opečeným chlebom a parmezánom.