Kuracie stehná na paprikovej omáčke
Výborný recept na kuracie stehná či už na panvici alebo v hrnci! Tieto kuracie stehná na šťave sú vhodné aj pre deti!
Ingrediencie
- 2 pl rastlinného oleja
- 1 malú červenú cibuľu
- 3 kuracie stehienka
- 1 čerstvú červenú paprika
- 1⁄2 čl mletej štipľavej papriky
- 1⁄2 čl kari korenia
- 1 čl provensalského korenia
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 paradajkový pretlak
- 400 ml voda
- pažítku na ozdobenie (nemusí byť)
Najnovšie letáky
Postup
Červenú cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a opražíme v hrnci s rozohriatym rastlinným olejom.
Pridáme kuracie stehná (oddelené horné a dolné) a počkáme, kým sa koža stiahne z oboch strán. Mäso okoreníme soľou, mletým čiernym korením, kari korením, mletou štipľavou paprikou a provensalským korením. Pridáme aj paradajkový pretlak a 2 hrnčeky vody. Zamiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme variť na malom plameni.
Ďalej si nakrájame papriku na väčšie kocky a pridáme tiež k mäsu. Mäso varíme 1 hodinu tak, aby omáčka stále mierne prebublávala. Hotovú omáčku môžeme aj rozmixovať. Ja som ju nechal tak, ako sa uvarila a na tanieri som kura dozdobil aj trochou nakrájanej pažítky.
Ako prílohu k mäsu môžeme podávať 2 zemiaky v šupke, prekrojené s maslom a petržlenovou vňaťou.