Ľahké orechové rezy
Recept na jednoduché a ľahké orechové rezy.
Ingrediencie
Piškóta
- 9 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 80 g polohrubá múka
- 100 g posekané vlašské orechy
Karamel
- 200 g cukor
- 50 g maslo
Krém
- 4 ks žĺtko
- 200 g cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 400 ml mlieko
- 40 g múka
- 220 g maslo
Sneh
- 4 ks vaječné bielka
- 220 g práškový cukor
- 2 pl citrónová šťava
Krantz
- 80 g cukor
- 70 g nasekané oriešky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vaječné bielka vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor.
Do vyšľahaného snehu pridávame po jednom žĺtka a dobre ich premiešame.
V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a orechy.
Túto zmes primiešame k vajíčkovej zmesi cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Cesto na orechové rezy pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 25 minút.
Po vychladnutí ho rozrežeme na 2 časti.
Medzitým si pripravíme karamelovú polevu. Cukor necháme skaramelizovať a pridáme k nemu maslo.
Karamel necháme trochu vychladnúť a potom ho dáme do špricu, nastriekame na plát a potom rozotrieme.
Príprava krému V miske zmiešame cukor so žĺtkami.
Prilejeme k nemu 100ml mlieka a metličkou ho vyšľaháme.
Túto zmes vlejeme do zvyšku mlieka a na miernom ohni za stáleho šľahania ho varíme do zhustnutia.
Krém necháme úplne vychladnúť a následne ho prešľaháme šľahačom a pridáme k nemu zmäknuté maslo.
Krém si rozdelíme na 2 polovice. Jeden korpus natrieme krémom, džemom, opäť krémom a položíme na vrch druhý korpus.
Sneh Bielky vyšľaháme do peny, pridáme k nej práškový cukor a citrónovú šťavu. Vznikne nám tuhý sneh, ktorý vyšľaháme nad parou metličkou.
Sneh nanesieme na vrch koláča.
Krantz Do hrnca dáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Pridáme 70 g nasekaných vlašských orechov a premiešame ich, kým sa orechy nespoja s karamelom.