REKLAMA

Ľahké orechové rezy

Recept na jednoduché a ľahké orechové rezy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Piškóta

  • 9 ks vajce Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 80 g polohrubá múka Pridané do
  • 100 g posekané vlašské orechy Pridané do

Karamel

  • 200 g cukor Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do

Krém

  • 4 ks žĺtko Pridané do
  • 200 g cukor Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 400 ml mlieko Pridané do
  • 40 g múka Pridané do
  • 220 g maslo Pridané do

Sneh

  • 4 ks vaječné bielka Pridané do
  • 220 g práškový cukor Pridané do
  • 2 pl citrónová šťava Pridané do

Krantz

  • 80 g cukor Pridané do
  • 70 g nasekané oriešky Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Vaječné bielka vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor.

2. Krok

Do vyšľahaného snehu pridávame po jednom žĺtka a dobre ich premiešame.

3. Krok

V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a orechy.

4. Krok

Túto zmes primiešame k vajíčkovej zmesi cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

REKLAMA
5. Krok

Cesto na orechové rezy pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 25 minút.

6. Krok

Po vychladnutí ho rozrežeme na 2 časti.

7. Krok

Medzitým si pripravíme karamelovú polevu. Cukor necháme skaramelizovať a pridáme k nemu maslo.

8. Krok

Karamel necháme trochu vychladnúť a potom ho dáme do špricu, nastriekame na plát a potom rozotrieme.

REKLAMA
9. Krok

Príprava krému V miske zmiešame cukor so žĺtkami.

10. Krok

Prilejeme k nemu 100ml mlieka a metličkou ho vyšľaháme.

11. Krok

Túto zmes vlejeme do zvyšku mlieka a na miernom ohni za stáleho šľahania ho varíme do zhustnutia.

12. Krok

Krém necháme úplne vychladnúť a následne ho prešľaháme šľahačom a pridáme k nemu zmäknuté maslo.

REKLAMA
13. Krok

Krém si rozdelíme na 2 polovice. Jeden korpus natrieme krémom, džemom, opäť krémom a položíme na vrch druhý korpus.

14. Krok

Sneh Bielky vyšľaháme do peny, pridáme k nej práškový cukor a citrónovú šťavu. Vznikne nám tuhý sneh, ktorý vyšľaháme nad parou metličkou.

15. Krok

Sneh nanesieme na vrch koláča.

16. Krok

Krantz Do hrnca dáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Pridáme 70 g nasekaných vlašských orechov a premiešame ich, kým sa orechy nespoja s karamelom.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4877 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4592 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Iwa

Ľahké orechové rezy

Recept na jednoduché a ľahké orechové rezy.

45
Minút
15
Počet porcií
Postup
1. Krok

Vaječné bielka vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor.

2. Krok

Do vyšľahaného snehu pridávame po jednom žĺtka a dobre ich premiešame.

3. Krok

V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a orechy.

4. Krok

Túto zmes primiešame k vajíčkovej zmesi cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

5. Krok

Cesto na orechové rezy pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 25 minút.

6. Krok

Po vychladnutí ho rozrežeme na 2 časti.

7. Krok

Medzitým si pripravíme karamelovú polevu. Cukor necháme skaramelizovať a pridáme k nemu maslo.

8. Krok

Karamel necháme trochu vychladnúť a potom ho dáme do špricu, nastriekame na plát a potom rozotrieme.

9. Krok

Príprava krému V miske zmiešame cukor so žĺtkami.

10. Krok

Prilejeme k nemu 100ml mlieka a metličkou ho vyšľaháme.

11. Krok

Túto zmes vlejeme do zvyšku mlieka a na miernom ohni za stáleho šľahania ho varíme do zhustnutia.

12. Krok

Krém necháme úplne vychladnúť a následne ho prešľaháme šľahačom a pridáme k nemu zmäknuté maslo.

13. Krok

Krém si rozdelíme na 2 polovice. Jeden korpus natrieme krémom, džemom, opäť krémom a položíme na vrch druhý korpus.

14. Krok

Sneh Bielky vyšľaháme do peny, pridáme k nej práškový cukor a citrónovú šťavu. Vznikne nám tuhý sneh, ktorý vyšľaháme nad parou metličkou.

15. Krok

Sneh nanesieme na vrch koláča.

16. Krok

Krantz Do hrnca dáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Pridáme 70 g nasekaných vlašských orechov a premiešame ich, kým sa orechy nespoja s karamelom.

Ingrediencie
Piškóta
9 ks
vajce
100 g
práškový cukor
80 g
polohrubá múka
100 g
posekané vlašské orechy
Karamel
200 g
cukor
50 g
maslo
Krém
4 ks
žĺtko
200 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
400 ml
mlieko
40 g
múka
220 g
maslo
Sneh
4 ks
vaječné bielka
220 g
práškový cukor
2 pl
citrónová šťava
Krantz
80 g
cukor
70 g
nasekané oriešky