REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4r8hlFvwK7PW4GYwhl4c/f95ddc7360a5f64a60cfe52700d1a2.jpeg)
Domáci mliečny rez
Milujú vaše deti kinder mliečny rez? Pripravte im domácu verziu podľa nasledovného receptu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 6 vajec
- 8 pl kryštálový cukor
- 2 pl oleja
- 10 pl polohrubej múky môžete použiť aj špaldovú alebo pšeničnú
- 1 lyžičku káv kypriacieho prášku
- 4 pl kakaa
Plnka
- 500 g jemného tvarohu
- 300 g kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Najprv vyšľaháme vajcia s cukrom. Potom pridáme olej, múku, prášok do pečiva a kakao.
2. Krok
Na plech si pripravíme papier na pečenie. Polovicu cesta vylejeme na plech a pečieme cca 8 minút na 175° stupňoch. Rovnako upečieme aj druhú časť cesta.
3. Krok
Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, kyslej smotany a cukru. Potom plnku natrieme na jednu časť upečeného cesta, druhú položíme na vrch a pritlačíme.
4. Krok
Mliečny rez ešte necháme dve hodiny stuhnúť v chladničke a potom nakrájame a môžeme ochutnať.