REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Lokše s makom
Recept na chutné zemiakové lokše s makom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiakov
- 200 g polohrubej múky
- 200 g mletého maku
- maslo
- soľ
- škrob
- slivkový džem
- práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky si uvaríme deň vopred v šupke a necháme ich vychladnúť. Uchováme ich v chladničke.
2. Krok
Na druhý deň ich ošúpeme a nastrúhame najemno.
3. Krok
Do zemiakov pridáme múku a zamiesime cesto, ktoré by malo byť také, aby sa dalo rozvaľkať. Ak je príliš tekuté, pridáme ešte trochu múky. Cesto je nelepivé. V prípade potreby pridáme do cesta škrob.
4. Krok
Cesto rozdelíme na menšie kúsky a na pomúčenej doske každý z nich rozvaľkáme na placku hrubú približne 3 mm.
5. Krok
Lokše pečieme na suchej panvici z oboch strán.
6. Krok
Lokše po upečení potrieme rozpusteným maslom, natrieme džemom a posypeme makovou posýpkou pripravenou z maku a práškového cukru.