:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0bm0uBFHzQoH67Owh1-u/85c6ad0888b74630116ce4cb4965d9.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Lokše s makom
Recept na chutné zemiakové lokše s makom.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 200 g polohrubej múky
- 200 g mletého maku
- maslo
- soľ
- škrob
- slivkový džem
- práškový cukor
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Zemiaky si uvaríme deň vopred v šupke a necháme ich vychladnúť. Uchováme ich v chladničke.
Na druhý deň ich ošúpeme a nastrúhame najemno.
Do zemiakov pridáme múku a zamiesime cesto, ktoré by malo byť také, aby sa dalo rozvaľkať. Ak je príliš tekuté, pridáme ešte trochu múky. Cesto je nelepivé. V prípade potreby pridáme do cesta škrob.
Cesto rozdelíme na menšie kúsky a na pomúčenej doske každý z nich rozvaľkáme na placku hrubú približne 3 mm.
Lokše pečieme na suchej panvici z oboch strán.
Lokše po upečení potrieme rozpusteným maslom, natrieme džemom a posypeme makovou posýpkou pripravenou z maku a práškového cukru.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Lokše s makom
Recept na chutné zemiakové lokše s makom.
Zemiaky si uvaríme deň vopred v šupke a necháme ich vychladnúť. Uchováme ich v chladničke.
Na druhý deň ich ošúpeme a nastrúhame najemno.
Do zemiakov pridáme múku a zamiesime cesto, ktoré by malo byť také, aby sa dalo rozvaľkať. Ak je príliš tekuté, pridáme ešte trochu múky. Cesto je nelepivé. V prípade potreby pridáme do cesta škrob.
Cesto rozdelíme na menšie kúsky a na pomúčenej doske každý z nich rozvaľkáme na placku hrubú približne 3 mm.
Lokše pečieme na suchej panvici z oboch strán.
Lokše po upečení potrieme rozpusteným maslom, natrieme džemom a posypeme makovou posýpkou pripravenou z maku a práškového cukru.
Ako sa ti tento recept podaril?