REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Marinované jahňacie stehno
Lahodné jahňacie mäso v jednoduchej marináde.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso
- 700 g jahňacie stehno
Na marinádu
- 2 ks Cibuľa
- rozmarín
- tymián
- 4 strúčiky cesnak
- 2 čl soľ
- 3 pl rastlinný olej
Na dochutenie
- 2 pl bylinkové maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Jahňacie mäso si dobre očistíme a nakrájame na plátky. Každý plátok mäsa jemne nasolíme.
2. Krok
V robote si rozmixujeme marinádu. Dáme sem očistené cibule, cesnak, čerstvé bylinky, soľ a rastlinný olej.
3. Krok
Keď má marináda hladkú konzistenciu natrieme ňou plátky mäsa. Zabalíme si ich do fólie, najlepšie cez noc ale postačí aj hodina.
4. Krok
Teraz mäso opekáme na rozpálenej panvici z oboch strán do chrumkava. Mäso potom podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.
5. Krok
Hotové pláítky mäsa uložíme na tanier a na každý pridáme malú lyžičku bylinkového masla.