REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke pečené v rúre
Výborné mäsové guličky s paradajkovou omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 700 g mleté mäso
- 5 ks vajce
- 1⁄2 hrnček strúhanka
- 1⁄2 čl soľ
- 1⁄4 čl mleté čierne korenie
- 1⁄4 hrnček voda
Omáčka
- 2 ks pretlak paradajkový
- 2 pl olej olivový
- 200 ml vývar kurací
- 1 ks Cibuľa
- soľ
- 2 pl cukor
- oregano sušené
- tymian sušený
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Mleté mäso si dáme do misy. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno, pridáme všetky ostatné ingrediencie.
2. Krok
Hmotu dôkladne premiešame. Tvarujeme menšie guličky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 220°C 25 minút.
3. Krok
V hrnci rozpálime olivový olej, krátko na ňom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď je hnedá pridáme paradajkové pretlaky.
4. Krok
Pochvíľke restovania podlejeme vývarom a dochutíme soľou. Povaríme asi 10 minút a pridáme cukor.
5. Krok
Podľa chuti môžeme dať viac cukru. Na záver už len pridáme sušené bylinky a premiešame. Upečené mäsové guľky podávame preliate s paradajkovou omáčkou.