REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke pečené v rúre

Výborné mäsové guličky s paradajkovou omáčkou.

REKLAMA
Bohatá úroda paradajok nezostane bez povšimnutia! Najlepšie recepty s paradajkami

Recept nájdeš v tomto článku

Bohatá úroda paradajok nezostane bez povšimnutia! Najlepšie recepty s paradajkami

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 700 g mleté mäso Pridané do
  • 5 ks vajce Pridané do
  • 12 hrnček strúhanka Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do
  • 14 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 14 hrnček voda Pridané do

Omáčka

  • 2 ks pretlak paradajkový Pridané do
  • 2 pl olej olivový Pridané do
  • 200 ml vývar kurací Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 2 pl cukor Pridané do
  • oregano sušené Pridané do
  • tymian sušený Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Mleté mäso si dáme do misy. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno, pridáme všetky ostatné ingrediencie.

2. Krok

Hmotu dôkladne premiešame. Tvarujeme menšie guličky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 220°C 25 minút.

3. Krok

V hrnci rozpálime olivový olej, krátko na ňom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď je hnedá pridáme paradajkové pretlaky.

4. Krok

Pochvíľke restovania podlejeme vývarom a dochutíme soľou. Povaríme asi 10 minút a pridáme cukor.

REKLAMA
5. Krok

Podľa chuti môžeme dať viac cukru. Na záver už len pridáme sušené bylinky a premiešame. Upečené mäsové guľky podávame preliate s paradajkovou omáčkou.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke pečené v rúre

Výborné mäsové guličky s paradajkovou omáčkou.

45
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Mleté mäso si dáme do misy. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno, pridáme všetky ostatné ingrediencie.

2. Krok

Hmotu dôkladne premiešame. Tvarujeme menšie guličky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 220°C 25 minút.

3. Krok

V hrnci rozpálime olivový olej, krátko na ňom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď je hnedá pridáme paradajkové pretlaky.

4. Krok

Pochvíľke restovania podlejeme vývarom a dochutíme soľou. Povaríme asi 10 minút a pridáme cukor.

5. Krok

Podľa chuti môžeme dať viac cukru. Na záver už len pridáme sušené bylinky a premiešame. Upečené mäsové guľky podávame preliate s paradajkovou omáčkou.

Ingrediencie
Suroviny
700 g
mleté mäso
5 ks
vajce
12 hrnček
strúhanka
12 čl
soľ
14 čl
mleté čierne korenie
14 hrnček
voda
Omáčka
2 ks
pretlak paradajkový
2 pl
olej olivový
200 ml
vývar kurací
1 ks
Cibuľa
soľ
2 pl
cukor
oregano sušené
tymian sušený