Zdroj: Canva
Mäsové guľky v paradajkovo - kapustovej omáčke
Recept na výborné mäsové guľky v paradajkovo - kapustovej omáčke.
Ingrediencie
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 ks vajce
- 100 g strúhaného tvrdého syra
- 1 hlávka hlávkovej kapusty
- 500 ml paradajkového pretlaku
- 2 pl oleja
- mäsový vývar
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme mäsové guľky. V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, pridáme soľ, korenie, vajce a strúhaný syr. Zmes premiešame a tvarujeme z nej malé guličky.
Hlávkovú kapustu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Na panvici rozpálime olej a opražíme mäsové guľôčky zo všetkých strán. Keď sú guľôčky opražené, vyberieme ich a odložíme bokom.
Na tej istej panvici opražíme kapustu so sčasti pokrytou pokrievku, aby trochu zmäkla.
Potom pridáme pretlak, mäsové guľôčky, osolíme, okoreníme a necháme pod pokrievkou dusiť asi 20-30 minút do mäkka.
Podľa potreby podlejeme šťavu vývarom.
Mäsové guľky v paradajkovo - kapustovej omáčke podávame so zemiakovou kašou.