Najlepšie bravčové pliecko na šťave - recept
Recept na bravčové pliecko na prírodno :) Vynikajúci recept z bravčového pliecka, ktorý si zamiluje celá rodina. Stačí mať k dispozícií pár ingrediencií a vynikajúce bravčové mäso na šťave je na svete.
Ingrediencie
- 1 kg bravčového mäsa
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
- 1 Cibuľa
- 150 g šampiňónov či iných čerstvých húb
- 1 čl mletej červenej papriky
- 1 čl rasce
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové mäso si nakrájame.
Mäso si osolíme a jemne poprášime mletým čiernym korením.
Na panvici rozohrejeme olej a mäso prudko opražíme.
V hrnci, najlepšie tlakovom, opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridáme huby nakrájané na plátky. Pár minút podusíme.
Pridáme mletú červenú papriku a premiešame.
Vložíme opečené mäso a z panvice dáme výpek. Posypeme rascou.
Podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nezmäkne. Podľa potreby podlievame vodou. Na konci, keď je bravčové na šťave už hotové môžeme prípadne dosoliť alebo dať trošku vegety.
Ak máte radi hustejšiu šťavu, môžete vybrať mäso, poprášiť trochou múky a nechať prevrieť. Potom vložíme mäso naspäť.
Podávame s ryžou či zemiakmi, ale kľudne môžete servírovať toto výborné bravčové mäso na šťave s tarhoňou. Dobrú chuť