REKLAMA

Medovo - horčicové bravčové mäso s pečenou cuketou a zemiakmi

Marinované jemnučké mäso s cuketou a zemiakmi

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 800 g bravčové mäso Pridané do
  • 2 pl škrobu Pridané do
  • 1 cuketa Pridané do
  • 6 väčších zemiakov Pridané do
  • korenie na zemiaky Pridané do
  • soľ Pridané do

Marináda

  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 pl sójovej omáčky Pridané do
  • 3 pl plnotučnej horčice Pridané do
  • 2 pl krémskej horčice Pridané do
  • 3 pl medu Pridané do
  • 1 kyslá smotana Pridané do
  • 3 pl kebab korenie alebo grilovacie korenie Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • čili vločky Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • majorán Pridané do
  • sušený cesnak Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, a namočíme do marínády. Necháme celú noc marinovať. Na druhý deň ho opražíme a so zvyšnou šťavou necháme dusiť. Podlejeme vodou alebo vývarom a varíme dokiaľ je mäso úplne jemné. Zahustíme škrobom rozmiešaným v pohári s vodou a pridáme k mäsu. Ešte raz chvíľu povaríme, podľa potreby dochutíme. Na plech si poukladáme na hrubšie kolieska nakrájanú cuketu, a nakrájané zemiaky. Polejeme olejom, osolíme, posypeme korením na zemiaky a upečieme. Ak chcete môžete podliať trochou vody.

2. Krok

Podávame spolu s mäskom.

3. Krok

Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov