REKLAMA

Mini pavlovky

✨Pavlovky každý veľmi dobre pozná, ale správne ich vysušiť sa podarí málokomu, s týmto receptom sa ti to zaručene podarí✨

REKLAMA
Toto sú tie najlepšie zákusky! Recepty, ktoré patria k pokladom kuchárskych kníh

Recept nájdeš v tomto článku

Toto sú tie najlepšie zákusky! Recepty, ktoré patria k pokladom kuchárskych kníh

Ingrediencie

porcií
12
  • 6 vajce Pridané do
  • 300 g kryštálový cukor Pridané do
  • 20 g Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 15 ml vínny ocot Pridané do
  • 500 g mascarpone Pridané do
  • 50 ml šľahačka Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • čerstvé ovocie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

✨ Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.

2. Krok

✨ Bielka si oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme si z nich sneh. Keď sneh začne tuhnúť postupne pridávame kryštálový cukor.

3. Krok

✨ Do snehu pridáme zlatý klas a ocot.

4. Krok

✨ Sneh šľaháme kým nie je úplne tuhý. To že je správne vyšľahaný zistíme podľa toho že po dvihnutí metličiek nám ostane "špička" stáť.

5. Krok

✨ Keď máme sneh tuhý naplníme si cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme krúžky s mierne zdvihnutými hranami.

6. Krok

✨ Pavlovky vložíme do rúry a teplotu hneď znížime na 110 stupňov. Sušíme 1hodinu a 45minút. Počas pečenia rúru nesmieme otvárať. Po dopečení rúru takisto neotvárame, pavlovky necháme v rúre kým nie je úplne vychladená. Ja ich pečiem väčšinou pred večerom a do rána sú vychladené.

7. Krok

✨ Pripravíme si krém. Mascarpone si vyšľaháme so smotanou a práškový cukrom. Dáme stuhnúť do chladničky. Naplníme si cukrárske vrecko a plníme pavlovky. Nakoniec dozdobíme ľubovoľným ovocím.

8. Krok

✨ Môžeme ešte vložiť do chladničky alebo hneď podávať. Dobrú chuť !

Komentáre (1)

Moc děkuji

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4675 receptov

Mäsité jedlá

2199 receptov

Dezert

3588 receptov

Zaváranie

149 receptov

Cestoviny

529 receptov

Lacné jedlá

1471 receptov

Večera

4387 receptov

Mascarpone

335 receptov