Mini pavlovky
✨Pavlovky každý veľmi dobre pozná, ale správne ich vysušiť sa podarí málokomu, s týmto receptom sa ti to zaručene podarí✨
Ingrediencie
- 6 vajce
- 300 g kryštálový cukor
- 20 g Zlatý klas (prášok)
- 15 ml vínny ocot
- 500 g mascarpone
- 50 ml šľahačka
- 100 g práškový cukor
- čerstvé ovocie
Najnovšie letáky
Postup
✨ Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
✨ Bielka si oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme si z nich sneh. Keď sneh začne tuhnúť postupne pridávame kryštálový cukor.
✨ Do snehu pridáme zlatý klas a ocot.
✨ Sneh šľaháme kým nie je úplne tuhý. To že je správne vyšľahaný zistíme podľa toho že po dvihnutí metličiek nám ostane "špička" stáť.
✨ Keď máme sneh tuhý naplníme si cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme krúžky s mierne zdvihnutými hranami.
✨ Pavlovky vložíme do rúry a teplotu hneď znížime na 110 stupňov. Sušíme 1hodinu a 45minút. Počas pečenia rúru nesmieme otvárať. Po dopečení rúru takisto neotvárame, pavlovky necháme v rúre kým nie je úplne vychladená. Ja ich pečiem väčšinou pred večerom a do rána sú vychladené.
✨ Pripravíme si krém. Mascarpone si vyšľaháme so smotanou a práškový cukrom. Dáme stuhnúť do chladničky. Naplníme si cukrárske vrecko a plníme pavlovky. Nakoniec dozdobíme ľubovoľným ovocím.
✨ Môžeme ešte vložiť do chladničky alebo hneď podávať. Dobrú chuť !
Moc děkuji