Zdroj: blende40 via Adobe Stock
Mrkvový zeleninový recept iba 5 zložiek
Tento mrkvový recept je u nás doma obľúbený a robila som ho už niekoľkokrát. Je to nepochybne chutné a výživné jedlo, ktoré je plné chuti čerstvej mrkvy a pikantného korenia. Sladkosť mrkvy v kombinácii s chuťou petržlenu zakaždým vytvára neuveriteľne chutný zážitok.
Ingrediencie
- 1 kg mrkiev
- 3 kus Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 3 polievková lyžica olivový olej
- soľ a korenie
- 2 polievková lyžica Nasekaná petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Mrkvu najprv dôkladne umyte a ošúpte. Odporúčam použiť škrabku na zeleninu, aby ste sa vyhli zbytočnému odpadu. Potom mrkvu nakrájajte na plátky alebo kocky, v závislosti od vašich preferencií.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nasekajte, pričom jemne nasekaný cesnak vždy uvoľní viac chuti.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a opečte ich dozlatista. Je dôležité ich neustále miešať, aby sa nepripálili.
Teraz pridajte nakrájanú mrkvu a všetko dobre premiešajte. Prikryte panvicu a varte mrkvu na miernom ohni, kým nezmäkne. V prípade potreby pridajte trochu vody, aby sa mrkva nepripálila.
Približne po 15-20 minútach by mala byť mrkva dostatočne mäkká. Ak nie, nechajte ju variť ešte niekoľko minút.
Nakoniec mrkvu osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešajte a varte ďalšie 2-3 minúty, aby sa všetky chute dobre spojili.
Toto zeleninové jedlo často pripravujem ako prílohu k mäsovým jedlám alebo ho jednoducho podávam s čerstvým chlebom. Je to jednoduché na prípravu a vždy je to hit.