REKLAMA
Muffiny s ríbezľami a čokoládou
Je sezóna ríbezlí a v našej záhrade ich máme dosť, tak som neodolala a muffiny boli na svete... je to rýchlovka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 125 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 2 ks vajce
- 125 ml vlažné mlieko
- 250 g polohrubá múka
- 2 kl kypriaci prášok
- 50 g horkosladká čokoláda
- trochu čerstvé ríbezle
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Postup: maslo izbovej teploty vyšľaháme elektrickým šľahačom s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajíčka a prešľaháme. Striedavo pridávame vlažné mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva.
2. Krok
Ríbezle odstopkujeme, umyjeme, necháme mierne oschnúť, čokoládu posekáme na drobné kúsky a vareškou jemne zamiešame do cesta. Trochou ríbezlí a čokolády posypeme aj povrch muffín. Pečieme v muffinovej forme v papierových košíčkoch, ktoré naplníme do 3/4. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú iba orientačné.
3. Krok
Necháme vychladnúť. Povrch posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť!