REKLAMA

Zdroj: Freepik

Najlepší citrónový tvarohový koláč

Príprava tohto citrónového tvarohového koláča je rovnako príjemná ako jeho konzumácia.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
9

Na kôrku:

  • 112 poháre Omrvinky z grahamových sušienok Pridané do
  • 12 pohár Nesolené maslo, rozpustené Pridané do
  • 14 pohár kryštálový cukor Pridané do

Na tvarohový koláč:

  • 3 bloky zmäknutý smotanový syr Pridané do
  • 1 pohár kryštálový cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do
  • 3 vajcia Pridané do
  • 1 pohár kyslá smotana Pridané do
  • Kôra a šťava z dvoch citrónov Pridané do

Na citrónový tvaroh:

  • 12 pohár citrónová šťava Pridané do
  • 2 lyžičky Citrónová kôra Pridané do
  • 12 pohár cukor Pridané do
  • 4 vaječné žĺtky Pridané do

Na pusinky:

  • 4 vaječné bielka Pridané do
  • 1 pohár kryštálový cukor Pridané do
  • 12 čajová lyžička Vínna smotana Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 160 °C (320 °F). V miske zmiešajte grahamové sušienky, rozpustené maslo a cukor na kôrku. Túto zmes vtlačte na dno 9-palcovej formy. Pečte 10 minút a potom ju odložte.

2. Krok

Na prípravu tvarohového koláča sa uistite, že krémový syr je dobre zmäknutý - to pomáha znížiť pravdepodobnosť vzniku hrudiek. Zmiešajte krémový syr, cukor a vanilkový extrakt, kým nie je hladký a krémový. Po jednom pridávajte vajcia a každé miešajte, kým sa práve nepremieša - prílišné šľahanie môže viesť k popraskaniu povrchu. Po spojení jemne stierkou vmiešajte kyslú smotanu, citrónovú kôru a šťavu. Nalejte na vychladnutý korpus.

3. Krok

Tvarohový koláč pečte jednu hodinu. Vypnite rúru, ale nechajte cheesecake vo vnútri so zatvorenými dvierkami ešte hodinu - tým sa zníži pravdepodobnosť, že sa cheesecake rozpadne. Vyberte ho z rúry a nechajte úplne vychladnúť.

4. Krok

Kým vychladne, pripravte si citrónový tvaroh. V hrnci na miernom ohni zmiešajte citrónovú šťavu, kôru, cukor a žĺtky. Neustále miešajte, kým zmes nezhustne. Preceďte ju, aby ste odstránili všetky hrudky - vďaka tomuto kroku bude tvaroh hladší. Nechajte ho vychladnúť a potom ním potrite vychladnutý tvarohový koláč.

REKLAMA
5. Krok

Na pusinky vyšľahajte bielky, cukor a tatársku smotanu, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Rozotrite ich na citrónový tvaroh.

6. Krok

Tvarohový koláč vložte pod gril, kým pusinky nezhnednú - pozorne ich sledujte, aby sa nepripálili. Pred podávaním ho nechajte asi 3 hodiny chladiť v chladničke.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Tammers

Najlepší citrónový tvarohový koláč

Príprava tohto citrónového tvarohového koláča je rovnako príjemná ako jeho konzumácia.

240
Minút
9
Počet porcií
Postup
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 160 °C (320 °F). V miske zmiešajte grahamové sušienky, rozpustené maslo a cukor na kôrku. Túto zmes vtlačte na dno 9-palcovej formy. Pečte 10 minút a potom ju odložte.

2. Krok

Na prípravu tvarohového koláča sa uistite, že krémový syr je dobre zmäknutý - to pomáha znížiť pravdepodobnosť vzniku hrudiek. Zmiešajte krémový syr, cukor a vanilkový extrakt, kým nie je hladký a krémový. Po jednom pridávajte vajcia a každé miešajte, kým sa práve nepremieša - prílišné šľahanie môže viesť k popraskaniu povrchu. Po spojení jemne stierkou vmiešajte kyslú smotanu, citrónovú kôru a šťavu. Nalejte na vychladnutý korpus.

3. Krok

Tvarohový koláč pečte jednu hodinu. Vypnite rúru, ale nechajte cheesecake vo vnútri so zatvorenými dvierkami ešte hodinu - tým sa zníži pravdepodobnosť, že sa cheesecake rozpadne. Vyberte ho z rúry a nechajte úplne vychladnúť.

4. Krok

Kým vychladne, pripravte si citrónový tvaroh. V hrnci na miernom ohni zmiešajte citrónovú šťavu, kôru, cukor a žĺtky. Neustále miešajte, kým zmes nezhustne. Preceďte ju, aby ste odstránili všetky hrudky - vďaka tomuto kroku bude tvaroh hladší. Nechajte ho vychladnúť a potom ním potrite vychladnutý tvarohový koláč.

5. Krok

Na pusinky vyšľahajte bielky, cukor a tatársku smotanu, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Rozotrite ich na citrónový tvaroh.

6. Krok

Tvarohový koláč vložte pod gril, kým pusinky nezhnednú - pozorne ich sledujte, aby sa nepripálili. Pred podávaním ho nechajte asi 3 hodiny chladiť v chladničke.

Ingrediencie
Na kôrku:
112 poháre
Omrvinky z grahamových sušienok
12 pohár
Nesolené maslo, rozpustené
14 pohár
kryštálový cukor
Na tvarohový koláč:
3 bloky
zmäknutý smotanový syr
1 pohár
kryštálový cukor
1 čajová lyžička
vanilkový extrakt
3
vajcia
1 pohár
kyslá smotana
Kôra a šťava z dvoch citrónov
Na citrónový tvaroh:
12 pohár
citrónová šťava
2 lyžičky
Citrónová kôra
12 pohár
cukor
4
vaječné žĺtky
Na pusinky:
4
vaječné bielka
1 pohár
kryštálový cukor
12 čajová lyžička
Vínna smotana