Najlepšie dobošové rezy
Recept na zaručene tie najlepšie dobošové rezy.
Ingrediencie
Cesto:
- 750 g hladká múka
- 300 g práškový cukor
- 1 ks prášok do pečiva
- 3 ks vajcia
- 100 g masla
- 150 ml mlieka
Krém:
- 2 ks vanilkové cukry
- 100 g tmavej čokolády
- 1 l mlieka
- 3 ks zlaté klasy
- 375 g masla
- 200 g práškový cukor
- 150 g čokolády
- 50 g Cery
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V mlieku rozmiešame vajíčka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a práškovým cukrom, potom pridáme vajcia a maslo nakrájané na kocky. Vypracujeme hladké cesto.
Cesto rozdelíme na 6 častí a vyvaľkáme ich na veľkosť plechu. Pláty pečieme na opačnej strane plechu vystlanej papierom na pečenie na 180 stupňoch asi 6 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť.
Z mlieka, zlatých klasov a vanilkových cukrov uvaríme puding.
Čokoládu roztopíme a prilejeme ju do ešte teplého pudingu. Puding necháme vychladnúť za stáleho miešania.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a zmiešame s pudingom.
Krém rozdelíme na 5 častí a pláty ním natrieme a vrstvíme na seba. Čokoládu s cerou rozpustíme, vrch polejeme a odložíme do chladničky stuhnúť.