Overený recept na najlepšiu tarhoňu
Vyskúšajte overený recept na najlepšiu tarhoňu, ktorá sa nelepí a chutí výborne.
Ingrediencie
- 2 poháre tarhone 400 g
- 3 poháre vlažnej vody pomer 1 1 5
- 1 ks menšia cibuľa
- 2 Lyžice masla
- soľ podla potreby
Najnovšie letáky
Postup
Príprava tarhone začína odmeraním si samotnej tarhone. Z množstva 400 g sú dva poháre. Pomer tarhone a vody je 1:1,5. Pri dvoch pohároch tarhone potrebujeme tri poháre vody.
Cibuľku očistíme, rozdelíme napoly a spolu s tarhoňou opražíme nasucho, približne 5-10 minút do hneda. Dávame pozor, aby sa nepripálila. Odstavíme, pridáme maslo, premiešame a zalejeme vlažnou vodou, osolíme.
Vrátime na sporák, necháme zovrieť, premiešame a prikryjeme. Dusíme 10-15 minút na miernom ohni. Odstavíme, neodkrývame a necháme dôjsť ešte ďalších 20 minút. Potom tarhoňu odkryjeme a premiešame.
Tip na záver Tarhoňa sa výborne hodí k rôznym druhom mäsa so šťavou, na prírodno. Aj taká zdravá a úžasná zeleninová omáčka je skvelou voľbou.