:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/V6_zfwLb_haW33HpLrpP/8d51c3436ced8262ff76869d828add.jpeg)
Cestoviny s pestom
Cestoviny s pestom sú klasikou talianskej kuchyne, ktorá spája jemnú chuť čerstvej bazalky, kvalitného olivového oleja a parmezánu. Perfektná voľba pre ľahký obed či večeru, ktorá poteší každého milovníka stredomorských chutí.
Ingrediencie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1⁄3 šálky parmezánu alebo Gran Moravia
- 150 g cestovín
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 šálka bazalk
Najnovšie letáky
Postup
V mixéri pripravíme pesto z čerstvej bazalky, cesnaku, oleja a parmezánu. 1. Listy bazelky odddelíme od stoniek a zblanširujeme. (prelejeme ich horucou vodou a nechame ich v nej aso pol minuty. následne dáme do nádoby so studenou vodou) 2. Listy dobre osušíme , napríklad na papierovej utierke. 3. Najemno nasekáme cesnak a nejemno nastrúhame parmezán. 4. Osušené listy bazalky dáme do mixéra , prisypeme cesnak, parmezán. 5. Všetko rozmixujeme dohladka , nakoniec prilejeme olivový olej a dôkladne premiešame.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Uvarené cestoviny premiešame s pestom a ihneď podávame.