Palacinky plnené mascarpone a orechmi
Zistite, ako pripraviť palacinky klasickým spôsobom. Tento recept je skvelý na sladké alebo slané palacinky. Ideálne na Deň palaciniek alebo len na špeciálne raňajky.
Ingrediencie
- 200 g múka
- 350 ml plnotučné mlieko
- 2 kus vajce
- soľ
- slnečnicový olej
- mascarpone
- nasekané lieskové orechy
Najnovšie letáky
Postup
Múku a soľ dajte do veľkej misy, v strede urobíte jamku a prilejete mlieko a vajce. Pri zapracovaní múky stále rýchlo miešajte metličkou. Pokračujte v šľahaní, kým nebudete mať hladké cesto. Teraz pridáte 1 lyžicu rastlinného oleja a poriadne rozšľahajte.
Vezmite panvicu, namočte trochu kuchynského papiera do oleja a potrite vnútro panvice. Zahrejte panvicu na strednom plameni po dobu 1 minúty.
Pridajte naberačku cesta na panvicu a ihneď ju začnite krútiť okolo panvice, aby ste získali peknú rovnomernú vrstvu.
Palacinku pečte 30 - 40 sekúnd. Pomocou podberačky palacinku opatrne nadvihnite, aby ste sa pred obrátením pozreli na spodnú stranu, aby ste skontrolovali, či je zlatohnedá. Pečte druhú stranu asi 30 - 40 sekúnd a preložte na servírovací tanier.
Pred podávaním potrite mascarpone, posypte orechmi. Zrolujte ozdobte šľahačkou a jahodami. Dobrú chuť.