REKLAMA
Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Paradajková pomazánka na hrianky
Táto jednoduchá a rýchla paradajková pomazánka je ideálna na hrianky alebo ako príloha k hlavným jedlám. Chutí lahodne a je plná vitamínov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Pomazánka
- 4 kus paradajky
- 2 pl olivový olej
- 1 kus červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 kus čerstvá bazalka
- 1 čl soľ
- 1 čl čierne korenie
Hrianky
- 4 kus Bagetka
- 2 pl olivový olej
- 1 strúčik cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, opečte dozlatova.
2. Krok
Pridajte na kocky pokrájané paradajky, soľ, korenie a listy bazalky. Varíme na strednom ohni asi 10 minút, kým sa paradajky úplne nerozpadnú.
3. Krok
Vytvorte hrianky: Bagetku nakrájajte na tenké plátky, potrite olivovým olejom a opečte v rúre do zlatista. Ešte horúce hrianky potrite strúčikom cesnaku pre viac chuti.
4. Krok
Hotovú paradajkovú pomazánku rozotrite na hrianky. Podávajte ihneď. Táto paradajková pomazánka je tiež skvelá ako príloha k mäsu alebo rybám.