REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/fdMwalW_87V-3Fz9G1bP/534ece2f453164a5b9ed28710423b4.jpeg)
Kuracie fašírky so syrom a bylinkami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 500 g kuracích pŕs
- 100 g tvrdého syru eidam
- 1 Hŕstka čerstvých byliniek pažítka tymian petržlen vńať
- 1 vajíčko
- 60 g strúhanky
- 1 čl mletej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 čl soli
- 1⁄2 čl mletého čierneho korenia
- 1 pl repkového oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Kuracie prsia pomelieme a zmiešame ich s vajíčkom, nastrúhaným syrom, najemno nasekanými bylinkami pretlačeným cesnakom, mletou paprikou, soľou a korením. Na záver prisypeme strúhanku.
2. Krok
Mäsová zmes by mala byť kompaktná a nemala by sa lepiť, v prípade potreby prisypeme viac strúhanky. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré opečieme z oboch strán dozlatista na repkovom oleji.
3. Krok
Fašírky podávame ešte teplé, napríklad s čerstvým pečivom a rôznymi dipmi.