REKLAMA
Zdroj: Gambar Suriy from Canva
Pečená ryža v rúre
Ryža pečená v rúre je chutné a nenáročné jedlo. Je ideálny ako hlavné jedlo alebo ako bohatá príloha. Uvarená ryža sa zmieša s omáčkou, zeleninou a mäsom a po dochutení sa upečie v rúre dozlatista.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 ryža basmati
- 500 zeleninový vývar
- 2 Olivový olej
- 1 ks Cibuľa
- 2 Cesnak
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Rúru predhrejte na 180 °C. Ryžu prepláchnite pod studenou vodou a nechajte ju odkvapkať.
2. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
3. Krok
V hrnci rozohrejte olivový olej a asi 5 minút na ňom opekajte cibuľu a cesnak.
4. Krok
Pridajte ryžu a zmes dôkladne premiešajte, aby sa ryža pokryla olejom.
5. Krok
Všetko preložte do zapekacej misy a zalejte horúcim zeleninovým vývarom. Dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte.
6. Krok
Misku prikryte fóliou a vložte do rúry na 30 minút.
7. Krok
Po uplynutí času vyberte pokrm z rúry a nechajte ho ešte 10 minút stáť.