REKLAMA
Pečené gaštany
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- jedlé gaštany
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov horný/dolný ohrev.
2. Krok
Každý gaštan opatrne narežeme. Môžete urobiť krížik alebo len jeden ostrý rez asi 3mm do hĺbky. Takto sa nám lepšie po upečení odstráni šupka.
3. Krok
My sme piekli gaštany na sucho v rúre. Môžete, ale nemusíte ich predvariť. Pokiaľ sa rozhodnete pre predvarenie, stačí 2 minútky po dosiahnutí bodu varu. Nám sa ale osvedčilo pečenie na sucho, cca. 25-30 minút na plechu alebo mriežke.
4. Krok
Po upečení necháme gaštany trochu vychladnúť, jemne osolíme a môžeme sa do nich pustiť.