:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aWBjHkqNGebHvVnqTE5j/e520a4777467382664a45950d778b390.jpeg)
Pečené gaštany
Ingrediencie
- jedlé gaštany
- soľ
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov horný/dolný ohrev.
Každý gaštan opatrne narežeme. Môžete urobiť krížik alebo len jeden ostrý rez asi 3mm do hĺbky. Takto sa nám lepšie po upečení odstráni šupka.
My sme piekli gaštany na sucho v rúre. Môžete, ale nemusíte ich predvariť. Pokiaľ sa rozhodnete pre predvarenie, stačí 2 minútky po dosiahnutí bodu varu. Nám sa ale osvedčilo pečenie na sucho, cca. 25-30 minút na plechu alebo mriežke.
Po upečení necháme gaštany trochu vychladnúť, jemne osolíme a môžeme sa do nich pustiť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Pečené gaštany
Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov horný/dolný ohrev.
Každý gaštan opatrne narežeme. Môžete urobiť krížik alebo len jeden ostrý rez asi 3mm do hĺbky. Takto sa nám lepšie po upečení odstráni šupka.
My sme piekli gaštany na sucho v rúre. Môžete, ale nemusíte ich predvariť. Pokiaľ sa rozhodnete pre predvarenie, stačí 2 minútky po dosiahnutí bodu varu. Nám sa ale osvedčilo pečenie na sucho, cca. 25-30 minút na plechu alebo mriežke.
Po upečení necháme gaštany trochu vychladnúť, jemne osolíme a môžeme sa do nich pustiť.
Ako sa ti tento recept podaril?