Zdroj: FoodStock by Canva
Pečené hovädzie mäso so zemiakmi
Pečené hovädzie mäso so zemiakmi je jedlo, ktoré je výživné a chutné. Ideálna voľba pre rodinný obed, ktorý si zamiluje každý milovník mäsa.
Ingrediencie
Hovädzie mäso
- 800 g hovädzie mäso
- 2 ks Cibuľa
- 4 ks cesnak
- 1 vetvička rozmarínu
- 1 vetvička tymianu
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
Zelenina
- zemiaky
- mrkva
Najnovšie letáky
Postup
Očistite hovädzie mäso a osušte ho. Potom ho natrite soľou a čiernym korením.
Na panvici na strednom ohni prehrejte trochu oleja. Pridajte mäso a opečte ho z každej strany, aby bolo krásne hnedé. Potom ho vyberte a odložte na bok.
Do rovnakej panvice pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte, až kým nebude cibuľa mäkká a zlatistá.
Predhrejte rúru na 180°C. Zemiaky a mrkvu olúpte, nakrájajte na menšie kúsky a premiešajte s olivovým olejom a soľou. Rozložte ich rovnomerne na plechu.
Opečené hovädzie mäso vložte na plech medzi zemiaky a posypte rozmarínom a tymiánom.
Vložte plech do rúry a pečte asi hodinu, alebo pokým nie sú zemiaky mäkké a mäso je pečené podľa vášho vkusu.
Pred podávaním nechajte mäso 5 – 10 minút odpočívať a potom ho nakrájajte na plátky. Zemiaky podávajte ako prílohu k mäsu.