REKLAMA
Zdroj: Freepik
Pečené kuracie prsia v rúre
Tento recept na pečené kuracie prsia v rúre je jednoduché, klasické hlavné jedlo na sviatky, ktoré je ochutené rozmarínom, šalviou a tymiánom. Je bez lepku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 pl olivový olej
- 1 čajová lyžička sušený rozmarín
- 1 čajová lyžička Sušená šalvia
- 1 čajová lyžička sušený tymián
- 1 čajová lyžička soľ
- 1.3 kg kuracie prsia
- 1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Predhrejte svoju rúru na 165°C a umiestnite mriežku do dolnej tretiny rúry.
2. Krok
Opláchnite kuracie prsia s kožou v studenej vode a osušte ich papierovými utierkami.
3. Krok
V malej miske zmiešajte olivový olej, rozmarín, šalviu, tymian, soľ a korenie.
4. Krok
Rozotrite zmes byliniek po celom mäse.
5. Krok
Kuracie prsia vložte na pekáč kožou nahor.
6. Krok
Pečte v predhriatej rúre 1,5 až 2 hodiny, alebo kým vnútorná teplota najhrubšej časti prsia nedosiahne 74°C.
7. Krok
Vyberte mäso z rúry a nechajte ho odpočívať 15 minút pred krájaním a podávaním.