REKLAMA
Pečené tekvicové jadierka so soľou
Nabudúce, keď budete čistiť tekvicu a niečo z nej variť, dužinu s jadierkami nevyhadzujte, ale upečte si tieto pečené a solené tekvicové jadierka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- tekvicové jadierka (s dužinou z tekvice Hokkaido)
- 3 pl olivového oleja
- 1 čl soľ
- podľa chuti chili vločky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Očistíme tekvicu od dužinatého stredu. Dužinu s jadierkami dáme do väčšej misky a napustíme ju vodou
2. Krok
Ručne očistíme jadierka od dužiny. Tekvicové jadierka vysypeme na plech. Polejeme olivovým olejom, osolíme a pridáme aj chilli vločky. Dobre premiešame
3. Krok
Pečieme 10 minút, kým nebudú jadierka jemne zhnednuté. Necháme vychladnúť a je to hotové :)