REKLAMA
Zdroj: FB- Týždeň pred výplatou -Babičkine recepty
Pečený králik so slaninou
Pečený králik so slaninou a zemiakmi
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- králičie stehná alebo naporcovany celý králik
- 200 g prerastenej slaniny
- cesnak
- Cibuľa
- soľ
- červená mletá paprika
- mleté korenie
- kmín
- 2 mrkiev
- mladé zemiaky
- 1 pl bravčovej masti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Ak máme celého králika, tak ho rozporcujeme. Deň pred prípravou nasolíme mäso.
2. Krok
Cibuľu nakrájame na plátky, slaninu na malé kocky, mrkvu a zemiaky na kolieska a spolu s masťou premiestnime do pekáča. Na cibuľový základ pokladieme králika, ktorého okoreníme, posypeme paprikou, kmínom a pokrájaným cesnakom. Králika podlejeme trochou vody, a dáme ho piecť v zakrytom pekáči pri 190 °C. Ku koncu môžeme odokryť a ešte piecť aby chytilo mäsko chumkavú kožu. Keď je mäso hotové, môžeme podávať, dobrú chuť !