REKLAMA
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Pečený sumec
Sumec je najväčšia sladkovodná ryba žijúca v európskych vodách. Vyskúšajte tento recept na pečeného sumca na masle. Výborne chutí s dusenou zeleninou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg sumec
- 3 pl múka
- 3 pl korenie na ryby
- 2 pl maslo
- 1 čl mletá červená paprika
- soľ
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
V miske zmiešame korenie na ryby, múku, soľ a mletú papriku.
2. Krok
Sumca umyjeme a nakrájame. Potom ho osolíme a obalíme v pripravenej sypkej zmesi.
3. Krok
Na panvici rozpálime maslo s olejom a sumca z oboch strán opečieme.
4. Krok
Následne ho vložíme piecť do vyhriatej rúry na 180°C približne na 20 minút.