REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Mletý rezeň so syrom v rúre
Šťavnatý mletý bravčovo - hovädzí rezeň so syrom, ktorý je pečený v rúre. Ako príloha sa hodí zemiaková kaša a ľadový šalát.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Suroviny
- 500 g mix bravčového a hovädzieho mäsa
- 220 g strúhaný syr
- 150 ml mlieko
- 1 ks chilli paprička
- soľ
Trojobal
- 3 ks vajce
- hladká múka
- mletá paprika sladká
- strúhanka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mleté mäso zmiešame so strúhaným syrom, na drobno nakrájanou chilli papričkou, soľou a mliekom.
2. Krok
Takto pripravenú zmes uložíme na noc do chladničky.
3. Krok
Na druhý deň, mokrou rukou, vyformujeme rezne a obalíme ich v hladkej múke, ktorú sme zmiešali s mletou paprikou.
4. Krok
Následne rezne obalíme vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
5. Krok
Papier na pečenie pokvapkáme olejom, poukladáme naň rezne a dáme ich upiecť do trúby vyhriatej na 180°C. Rezne počas pečenia aspoň 1x obrátime. Pečieme ich 30 minút.
6. Krok
Po upečení ich necháme na kuchynskej utierke odkvapkať od oleja.