Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Plnené pečené kura
Plnené kura recept na obľúbenú pochúťku.
Ingrediencie
Mäso
- 1 kurča
- soľ
- 2 pl maslo
Na plnku
- 3 rožky
- 100 g kuracej pečene
- 2 pl oleja
- 200 ml mlieka
- 1 cibuľu
- 3 vajcia
- 2 pl nasekanej petržlenovej vňate
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pripravíme si plnku. Používame staršie rožky. Najlepšie také, ktoré sú už tvrdé. Tie si nakrájame a namočíme do mlieka. Ak by sme mali viac mlieka ako rožky vsajú, vylejeme ho.
Pečeň si nakrájame na malinké kúsky. Pridáme si ju k rožkom. Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu.
Vychladnutú cibuľu pridáme k pečeni a rožkom. Plnku dochutíme korením a soľou. Pridáme do nej vajcia, ktoré sme si rozšľahali.
Celú plnku spolu poriadne rozmiešame a na záver už len pre farbu pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Kurča vcelku si umyjeme, osušíme a poriadne nasolíme aj zvnútra aj zvonku. Naplníme si ho plnkou. Zvyšnú plnku môžeme dať okolo kuraťa na pekáč.
Pri pečení môžeme naraz upiecť aj zemiaky. Kura pečieme najskôr zakryté na 200 stupňov asi hodinu a potom odokryté dopekáme na 220 stupňov ešte asi 30 minút. Závisí to od veľkosti kuraťa a našej rúry.