Zdroj: Pixabay
Plnené rezne
Plnené rezne sú vynikajúce jedlo, ktoré spája kvalitné mäso so syrom a šunkou. Tento recept je skvelou voľbou pre tých, ktorí túžia po jedle s plnou chuťou a s pridanou dávkou kreativity.
Ingrediencie
- 4 plátky kuracie prsia
- 100 g mozzarella
- 100 g šunky
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 4 pl múka
- 4 pl strúhanky
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Plátky mäsa jemne naklepajte, aby sa stali tenšie a mäkšie. Osolte a okoreňte mäso z oboch strán podľa chuti.
Cibuľu a cesnak čo najjemnejšie nakrájajte. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista.
Pridajte šunku nakrájanú na drobné kúsky a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 2-3 minúty. Odložte panvicu z tepla a nechajte plnku vychladnúť.
Na každý plát mäsa položte plátky syra a potrite šunkovou plnkou. Zrolujte plát mäsa tak, aby plnka zostala v strede.
V miske si pripravte trochu múky a v inej miske rozšľahajte vajcia. Plnené rezne obaľte najskôr v múke, potom ich ponorte do vajec a nakoniec obaľte v strúhanke.
Na panvici rozohrejte dostatok oleja. Vyprážajte plnené rezne z oboch strán dozlatista. Po vyprážaní ich dajte na kuchynskú utierku, aby stiekli z prebytočného oleja.