REKLAMA
Čokoládovo orechová torta
Klasická babičkina torta :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Korpus
- 8 vajce
- 180 g hladká múka
- 80 g orechov
- 160 g kryštálový cukor
- 2 polievková lyžica olej
- 1 kypriaci prášok
Plnka
- 5 kus vajce
- 500 g maslo
- 250 g kryštálový cukor
- kakao
- 150 g tmavá čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame žĺtka s olejom a postupne pridávame do snehu. Gumovou stierkou postupne primiešavame múku, orechy a prášok do pečiva. Cesto dáme do formy. Pečieme na 180°C cca 30 min.
2. Krok
Dáme si dohriať do veľkého hrnca trochu vody na paru. Do nádoby dáme vajcia, cukor a kakao. Miešame nad parou asi 15 min a potom pridáme roztopenú čokoládu. Hmota má mať po vychladnutí hustú konzistenciu. Keď je vychladnutá, vymiešame ju s maslom.
3. Krok
Korpusy môžeme potrieť aj lekvárom. Na vrch môžeme dať čokoládu. Dobrú chuť :)