REKLAMA
Pomarančový džem
Džem do koláčov
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 3 kg pomaranče
- 700 g cukor kryštál
- Prípravok na džem Dr.Oetker
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Pomaranče zbavíme vrchnej kôry, nakrájame ich na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci ich zalejeme cca. pol litra vody a zasypeme polovicou cukru. Takto pripravené necháme odpočinúť do druhého dňa. Potom hrniec dáme na oheň a varíme asi polhodinu. Konečný efekt džemu dosiahneme pridaním želirovacieho prípravku podľa výberu s použitím druhej polovici cukru (resp. podľa návodu na obale). Varíme ešte 5 minút, džem miešame. Ešte horúci džem lejeme do čistých suchých pohárov a hneď po zavretí viečkom prevrátime hore dnom. Prikryjeme. Tento džem môžeme použiť na pečenie, ale aj do pudingov, kaší.