:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/27xU969UmtoCrYIVnTFv/7246f24fd703881801d9c90af0ae89.jpeg)
Pomarančový džem
Džem do koláčov
Ingrediencie
- 3 kg pomaranče
- 700 g cukor kryštál
- Prípravok na džem Dr.Oetker
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Pomaranče zbavíme vrchnej kôry, nakrájame ich na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci ich zalejeme cca. pol litra vody a zasypeme polovicou cukru. Takto pripravené necháme odpočinúť do druhého dňa. Potom hrniec dáme na oheň a varíme asi polhodinu. Konečný efekt džemu dosiahneme pridaním želirovacieho prípravku podľa výberu s použitím druhej polovici cukru (resp. podľa návodu na obale). Varíme ešte 5 minút, džem miešame. Ešte horúci džem lejeme do čistých suchých pohárov a hneď po zavretí viečkom prevrátime hore dnom. Prikryjeme. Tento džem môžeme použiť na pečenie, ale aj do pudingov, kaší.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Pomarančový džem
Džem do koláčov
Pomaranče zbavíme vrchnej kôry, nakrájame ich na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci ich zalejeme cca. pol litra vody a zasypeme polovicou cukru. Takto pripravené necháme odpočinúť do druhého dňa. Potom hrniec dáme na oheň a varíme asi polhodinu. Konečný efekt džemu dosiahneme pridaním želirovacieho prípravku podľa výberu s použitím druhej polovici cukru (resp. podľa návodu na obale). Varíme ešte 5 minút, džem miešame. Ešte horúci džem lejeme do čistých suchých pohárov a hneď po zavretí viečkom prevrátime hore dnom. Prikryjeme. Tento džem môžeme použiť na pečenie, ale aj do pudingov, kaší.
Ako sa ti tento recept podaril?