Pravá talianská focaccia recept
Recept na rýchlu talianskú focacciu
Ingrediencie
- 400 g hladká múka
- 320 g voda
- 8 g soľ
- 60 g oleja
- 4 g droždia
- cherry paradajky a čerstvé bylinky na posypanie
- Vločková soľ na posypanie
- 1⁄4 šálky olivového oleja
Najnovšie letáky
Postup
Pridajte droždie do teplej vody a nechajte aktivovať.
Zdroj: Youtube
Do veľkej misy dáme múku a soľ, premiešajte aby sa spojili.
Zdroj: Youtube
Pridajte olej a kvasnicovú vodu a miešajte, kým sa múka nespojí a nezhydratuje. Miesime len toľko, aby sme to spojili.
Zdroj: Youtube
Prikryte a nechajte 45 minút odpočívať.
Zdroj: Youtube
Namočte si ruky, aby sa vám cesto nelepilo na prsty, nadvihnite cesto na jednej strane tak ďaleko, aby sa neroztrhlo, a zložte ho na seba. Otočte misku o 90 stupňov a opakujte ešte 10-12 krát. Prikryte a nechajte odpočívať ďalších 45 minút.
Zdroj: Youtube
Zatiaľ čo cesto odpočíva, pripravte si liatinovú alebo oceľovú panvicu a natrite dno 1/4 šálky olivového oleja.
Zdroj: Youtube
Keď si cesto odpočinie, pridajte ho na dobre vymastenú panvicu a rozložte. Prikryté cesto ďalších 30 min odpočíva. Medzitým si očistíme cherry paradajky, nakrájame na polovice.
Zdroj: Youtube
Po 30 minútach pokvapkajte olivovým olejom natoľko, aby sa vrch pokryl.
Zdroj: Youtube
Prstami zatlačte do cesta tak, aby ste na ňom urobili malé jamky. Robíme to preto, aby sa cesto v rúre nadvihlo rovnomerne.
Zdroj: Youtube
Navrch posypeme paradajkami a čerstvými bylinkami, posypte vločkovou soľou a vložte do rúry s teplotou 200 °C, kým nie je po celej ploche zlatohnedá.
Zdroj: Youtube
Vyberte z rúry, vyklopte z panvice a nechajte 45 minút odpočívať na mriežke. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube