REKLAMA
Prívarok tekvicovo-cukinový

Prívarok tekvicovo-cukinový

Veľmi dobrý a ľahká príprava,,aj detičky ho milujú

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • žltá tekvica Pridané do
  • cukina Pridané do
  • 500 ml smotana na varenie Pridané do
  • olej Pridané do
  • 1 čl kôpor nasekaný Pridané do
  • mleté korenie čierne Pridané do
  • soľ Pridané do
  • rasca mletá Pridané do
  • vegeta Pridané do
  • ocot Pridané do
  • cukor kryštálový Pridané do
  • 4 pl hladká múka Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 100 ml voda Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Očistíme cukinu/tekvicu, postrúhame na hrubšom strúhadle.Na osmahnutej cibuli popražíme nastrúhanú tejvicu.Osolíme nech pustí šťavu a dusíme asi 15 minút . Keď je tekvička skoro mäkká, dochutíme ju koreninami, chvíľku ešte povaríme.

2. Krok

V miske smotanu na varenie,vodu mlieko 2PL múky a rozhabarkujeme, aby neostali hrudky. Prívarok postupne zahustíme, necháme prevrieť ešte 10 minút a odstavíme.Ak máme málo husté pridáme ešte múku rozmiešanú v mlieku alebo vode.Nakoniec dochutíme octom,alebo štavou s citróna a cukrom. S cukrom opatrne pretože tekvička je sama o sebe dosť sladká stačiť nám bude iba trošku.

3. Krok

Ja som upiekla volské oko a podávala s varenými zemiaky,,,,dobrú chuť. :)

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Stanula

Prívarok tekvicovo-cukinový

Veľmi dobrý a ľahká príprava,,aj detičky ho milujú

45
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Očistíme cukinu/tekvicu, postrúhame na hrubšom strúhadle.Na osmahnutej cibuli popražíme nastrúhanú tejvicu.Osolíme nech pustí šťavu a dusíme asi 15 minút . Keď je tekvička skoro mäkká, dochutíme ju koreninami, chvíľku ešte povaríme.

2. Krok

V miske smotanu na varenie,vodu mlieko 2PL múky a rozhabarkujeme, aby neostali hrudky. Prívarok postupne zahustíme, necháme prevrieť ešte 10 minút a odstavíme.Ak máme málo husté pridáme ešte múku rozmiešanú v mlieku alebo vode.Nakoniec dochutíme octom,alebo štavou s citróna a cukrom. S cukrom opatrne pretože tekvička je sama o sebe dosť sladká stačiť nám bude iba trošku.

3. Krok

Ja som upiekla volské oko a podávala s varenými zemiaky,,,,dobrú chuť. :)

Ingrediencie
1 ks
Cibuľa
žltá
tekvica
cukina
500 ml
smotana na varenie
olej
1 čl
kôpor nasekaný
mleté
korenie čierne
soľ
rasca mletá
vegeta
ocot
cukor kryštálový
4 pl
hladká múka
300 ml
mlieko
100 ml
voda