REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Pšenové fašírky

Chutné a zdravé pšenové fašírky, ktoré sú skvelou alternatívou k tým mäsovým. Ľahko pripravujú a sú plné bielkovín a vlákniny. Chuťovo sa dajú obohatiť o rôzne bylinky a koreniny podľa vlastnej chuti.

REKLAMA
Pšeno na tanieri zahviezdi: Toto je obilnina s veľkým prínosom a chutným využitím

Recept nájdeš v tomto článku

Pšeno na tanieri zahviezdi: Toto je obilnina s veľkým prínosom a chutným využitím

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g pšena Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks zemiaky Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
  • strúhanka na obalenie Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Na začiatok si dáme vodu variť a pridáme do nej pšeno, ktoré predtým opláchneme v studenej vode. Varíme ho približne 20 minút.

2. Krok

Medzitým na drobno nakrájame cibuľu, strúčky cesnaku a očistíme zemiaky a mrkvu. Zeleninu nastrúhame nadrobno.

3. Krok

Na panvici na troche oleja orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme nastrúhanú zeleninu a necháme spolu chvíľu dusiť.

4. Krok

Uvarené pšeno scedíme, necháme ho vychladnúť a potom ho rozmixujeme na kašu.

REKLAMA
5. Krok

Do pšenovej kaše pridáme zeleninu z panvice, vajce, osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame.

6. Krok

Z hotovej zmesi tvarujeme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a na panvici ich opražíme do zlatista z oboch strán.

7. Krok

Hotové fašírky podávame s obľúbeným prílohou alebo dresingom.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

749 receptov

Obed

4879 receptov

Mäsité jedlá

2258 receptov

Nátierky

332 receptov

Dezert

3776 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4594 receptov

Raňajky

1499 receptov
Recipe author image Iwa

Pšenové fašírky

Chutné a zdravé pšenové fašírky, ktoré sú skvelou alternatívou k tým mäsovým. Ľahko pripravujú a sú plné bielkovín a vlákniny. Chuťovo sa dajú obohatiť o rôzne bylinky a koreniny podľa vlastnej chuti.

50
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Na začiatok si dáme vodu variť a pridáme do nej pšeno, ktoré predtým opláchneme v studenej vode. Varíme ho približne 20 minút.

2. Krok

Medzitým na drobno nakrájame cibuľu, strúčky cesnaku a očistíme zemiaky a mrkvu. Zeleninu nastrúhame nadrobno.

3. Krok

Na panvici na troche oleja orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme nastrúhanú zeleninu a necháme spolu chvíľu dusiť.

4. Krok

Uvarené pšeno scedíme, necháme ho vychladnúť a potom ho rozmixujeme na kašu.

5. Krok

Do pšenovej kaše pridáme zeleninu z panvice, vajce, osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame.

6. Krok

Z hotovej zmesi tvarujeme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a na panvici ich opražíme do zlatista z oboch strán.

7. Krok

Hotové fašírky podávame s obľúbeným prílohou alebo dresingom.

Ingrediencie
250 g
pšena
1 ks
Cibuľa
2 ks
zemiaky
1 ks
mrkva
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
vajce
soľ a korenie
olej na vyprážanie
strúhanka na obalenie