Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Pšenové fašírky
Chutné a zdravé pšenové fašírky, ktoré sú skvelou alternatívou k tým mäsovým. Ľahko pripravujú a sú plné bielkovín a vlákniny. Chuťovo sa dajú obohatiť o rôzne bylinky a koreniny podľa vlastnej chuti.
Ingrediencie
- 250 g pšena
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks zemiaky
- 1 ks mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks vajce
- soľ a korenie
- olej na vyprážanie
- strúhanka na obalenie
Najnovšie letáky
Postup
Na začiatok si dáme vodu variť a pridáme do nej pšeno, ktoré predtým opláchneme v studenej vode. Varíme ho približne 20 minút.
Medzitým na drobno nakrájame cibuľu, strúčky cesnaku a očistíme zemiaky a mrkvu. Zeleninu nastrúhame nadrobno.
Na panvici na troche oleja orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme nastrúhanú zeleninu a necháme spolu chvíľu dusiť.
Uvarené pšeno scedíme, necháme ho vychladnúť a potom ho rozmixujeme na kašu.
Do pšenovej kaše pridáme zeleninu z panvice, vajce, osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame.
Z hotovej zmesi tvarujeme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a na panvici ich opražíme do zlatista z oboch strán.
Hotové fašírky podávame s obľúbeným prílohou alebo dresingom.