Rafaello torta
Božská rorta s mandľovými lupienkami a kokosom
Ingrediencie
- korpus
- 200 g maslové sušienky
- 50 g mleté mandle
- 125 g maslo
- 5 ml mlieko
- 350 KRÉM ml šľahačková smotana
- 1 bal smetafix
- 400 g Smotanový syr philadelphia
- lučiny
- 120 g práškový cukor
- 200 g biela čokoláda
- 50 g mandľové lupienky
- 50 g kokos
- GANACHE
- 150 g biela čokoláda na ganache
- 75 ml smotana na šľahanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pripravíme si formu s priemerom 22 cm. Zomleté maslové sušienky zmiešame s mletými mandľami a rozpusteným maslom. Pridáme mlieko. Dostaneme mäkšiu zmes, s ktorou sa dobre pracuje. Natlačíme ju rukami na dno formy. Takto pripravený korpus dáme do chladu kým si pripravíme krém. Čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Mixérom vymiešame krémový syr s práškovým cukrom. K tomu dodáme roztopenú čokoládu a ešte chvíľu miešame. Nasypeme kokos a mandľové lupienky a lyžicou zamiešame. V druhej nádobe vyšľaháme smotanu so Smetafixom. Následne ju opatrne vmiešame do syrovej zmesi. Krém nanesieme na vychladený korpus a vrátime do chladničky. Ganache: Smotanu zohrejeme a za stáleho miešania v nej rozpustíme bielu čokoládu. Hotovú ganache rovnomerne vylejeme na cheesecake a necháme na pár hodín stuhnúť.