REKLAMA

Zdroj: Freepik - lifeforstock

Recept na pečenú tresku na portugalský spôsob so zemiakmi

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Bedrá z tresky Pridané do
  • 800 g Zemiakov Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 bobkový list Pridané do
  • 125 ml Olivového oleja Pridané do
  • 1 pohár Bieleho vína Pridané do
  • soľ Pridané do
  • Korenie Pridané do
  • nastrúhaný petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najprv tresku nasolíme a namočíme do studenej vody na približne 48 hodín, pričom vodu meníme aspoň trikrát denne.

2. Krok

Potom predhrejte rúru na 180 C a kým budete čakať, ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na hrubé plátky.

3. Krok

Do rúry vložte zemiakový základ a naň pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a bobkový list. Potom na ne pridajte kúsky tresky a pokvapkajte ich olivovým olejom a bielym vínom.

4. Krok

Misu vložte do rúry a tresku pečte približne 40 minút.

5. Krok

Nakoniec ho vyberte z rúry a pred podávaním ho posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4875 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4589 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov