REKLAMA
Zdroj: Freepik - lifeforstock
Recept na pečenú tresku na portugalský spôsob so zemiakmi
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 Bedrá z tresky
- 800 g Zemiakov
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 125 ml Olivového oleja
- 1 pohár Bieleho vína
- soľ
- Korenie
- nastrúhaný petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najprv tresku nasolíme a namočíme do studenej vody na približne 48 hodín, pričom vodu meníme aspoň trikrát denne.
2. Krok
Potom predhrejte rúru na 180 C a kým budete čakať, ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na hrubé plátky.
3. Krok
Do rúry vložte zemiakový základ a naň pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a bobkový list. Potom na ne pridajte kúsky tresky a pokvapkajte ich olivovým olejom a bielym vínom.
4. Krok
Misu vložte do rúry a tresku pečte približne 40 minút.
5. Krok
Nakoniec ho vyberte z rúry a pred podávaním ho posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.