REKLAMA
Krehký jablkový koláčik
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
18
Cesto
- 300 g špaldová hladká múka
- 100 g celozrnnej múky
- 250 g masla izbovej teploty
- 80 g trstinového cukru
- 2 vajce
- štipka štipka soli
- 1⁄2 balíka kypriaci prášok
Plnka
- 8 stredne veľkých jabĺk
- 2 čl mletej škorice
- 80 g erythritolu
Iné
- trstinová múčka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme cesto. Múky zmiešame s cukrom, maslom, postupne pridávame vajíčka a nakoniec pridáme prášok do pečiva a soľ. Spracované cesto vložíme na 30 minút do chladničky.
2. Krok
Jablká očistíme od šupky a najemno nastrúhame. Jablká odšťavíme, pridáme cukor a škoricu.
3. Krok
Cesto vytiahneme z chladničky a rozdelíme na dve časti. Vygúľame do tvaru obdĺžnika (podľa veľkosti formy-moja forma 30x22). Jeden plát položíme na olejom vymastenú a krupicou vysypanú formu, ďalšiu vrstvu pridáme jablká a na jablká dáme opäť druhý plát cesta. Cesto zarovnáme a popicháme vidličkou. Dáme piecť do rúry na 180°C približne 25-30 minút. Hotový koláčik posypeme trstinovou múčkou.