REKLAMA
Zdroj: Unsplash - Paul Biñas
Recept na syrové fondue, pripravené doma, pripravené doma
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 200 g Syra gruyère
- 200 g Syra ementál
- 1 strúčik cesnaku
- 300 ml suchého bieleho vína
- 2 čajové lyžičky Kukuričný škrob
- 3 cdas Kirsch
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Najskôr potrite dno a steny hrnca na fondue rozpoleným strúčikom cesnaku.
2. Krok
Potom nastrúhajte syry gruyère a ementál a nakrájajte ich na malé kúsky.
3. Krok
Potom rozpustite kukuričnú múku v kirschi a uistite sa, že v nej nie sú hrudky.
4. Krok
Potom dajte panvicu na stredný oheň a pridajte biele víno. Keď je víno horúce, ale nie vriace, postupne pridávajte syr za stáleho miešania.
5. Krok
Keď je syr úplne roztavený, pridajte zmes kirsch s kukuričnou múkou. Pokračujte v miešaní, kým fondue nezhustne a nezačne bublať.
6. Krok
Nakoniec pridajte mleté čierne korenie a muškátový oriešok.
7. Krok
Po príprave sa môže okamžite podávať ako predjedlo, pretože najlepšiu chuť má ešte teplý.